Twitterom do Oscara - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Twitterom do Oscara

Twitterom do Oscara

Želite li pogoditi dobitnike Oscara i osvojiti kladionice? Samo pratite što twittaju slavni filmaši!

s.p. 08.12.2009 0 komentara

Twitterom do Oscara

Ako želite saznati sve o Oscaru- twittajte slavne! Prije bi se članovi Američke filmske akademije okupili na posebnim projekcijama i u hodnicima kina raspravljali koji im se film sada sviđa. Sada to spada u 'prethistoriju' - glasači Akademije dobivaju kopije DVD-a ('screenere') i zatim preko Twittera raspravljaju o svojim favoritima.

Producentica Christine Vachon tako je twittala da ju je šarmirala komedija '500 dana ljubavi', pa se i producenti tog filma nadaju da će im se isplatiti rano slanje DVD-a tog filma članovima Akademije jer je film već počeo dobivati nominacije za neke nagrade. Komičarka Sarah Silverman opisala je crtić 'Fantastični gospodin Lisac' kao 'čisti užitak', a upozorila je i da ćete izgubiti puno tekućine nakon što se isplačete na drami 'Precious'. Ova drama o pretiloj i zlostavljanoj crnoj tinejdžerki hvali se i zbog odlične uloge Mariah Carey, no ima još hrpa filmova koji bi mogli osvojiti glumačke Oscare.


'Up in the Air', trailer za jednog od favorita za Oscara.

Tako Ben Stiller poručuje javnosti da ode pogledati 'The Messenger' u najbliže kino i preporučuje ga kao 'upečatljiv film o posljedicama rata' s 'odličnim izvedbama'. Ovo mi mogla biti i dobra preporuka za Woodyja Harrelsona koji glumi vojnika koji obavještava obitelji o smrti njihovih najbližih koji su stradali u ratu, a ratne priče se dotiče i 'Brothers' koji bi mogao osvojiti nominacije s ekipom odličnih glumaca: Natalie Portman, Jake Gyllenhaal i Tobey Maguire.

Nakon povećanja broja nominiranih filmova na 10, velike šanse imaju i žanrovski filmovi: stručnjak za specijalne efekte Jean-Luc Dinsdale objavio je na Twitteru kako naprosto obožava 'Distrikt 9'. Ipak, ovaj vikend je najviše pažnje izazvala romantična komedija 'Up in the Air'. Producent Frank Marshall twittao je publici da ode pogledati ovaj film, a glumica i producentica Nia Vardalos čestitala je redatelju Jasonu Reitmanu na odličnom filmu.

Osim što možete pogoditi tko će osvojiti Oscara, preko Twittera možete i doslovce utjecati na dodjelu Oscara - preciznije, na ceremoniju dodjele. Producent Oscara Adam Shankman se na svom accountu zapitao 'koga i što želite vidjeti na ceremoniji? Što bi vas natjeralo da gledate Oscara?' Naravno, mladi korisnici Twittera zasuli su ga prijedlozima da uvrsti zvijezde 'High School Musicala', Zaca Efrona i Vanessu Hudgens, a ne trebamo ni spominjati koliko je zahtjeva za Robertom Pattinsonom i Kristen Stewart! Shankman zasad samo obećaje: 'Bit će super i bit će glamura!' 

Komentari

Nema komentara.