Twitter presudan za Hollywood? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Twitter presudan za Hollywood?

Twitter presudan za Hollywood?

Koliko je zapravo Twitter utjecajan u promociji filmova? Je li zaslužan za uspjeh  'Nemilosrdnih gadova'?

s.p. 22.09.2009 0 komentara

Twitter presudan za Hollywood?

Weinstein Company ima razloga za slavlje - Tarantinovi 'Nemilosrdni gadovi' uspješniji su i od 'Paklenog šunda', a velike zasluge za to pripisuju se Twitteru. Harvey Weinstein javno je rekao da je kampanja na Twitteru odvela film na viši stupanj uspješnosti. 'Gadovi' su predstavljeni na San Diego Comiconu, a ulaznice su se osvajale na Twitteru. I službena premijera održana je kao 'Red Carpet Twitter', slavne face poput Sarah Silverman su svoje prve pozitivne dojmove dijelili baš s čitateljima Twittera.

Prije bi filmovima pomagalo kada bi dobra riječ o filmu išla 'od usta do usta', no ta tehnologija je sada vraški zastarjela. Twitter sve ubrzava, što može biti i dvosjekli mač. Neki gledatelji preko mobitela twittaju još za vrijeme filma, i tako odmah presuđuju je li im film dobar ili ne. Ukratko, majstori marketinga se slažu da je Twitter vrlo moćno oružje, prije si svoju ocjenu mogao podijeliti samo s prijateljima, a sada pri izlasku iz kina svatko može proširiti trač koji može može pomoći filmu ili ga uništiti.


'G.I.Joe: Kobrin uzlet' - Twitter ga nije volio...

Milijuni dolara uloženi su u reklamu 'Brune' i 'G.I.Joea', premijere su bile vrlo posjećene ali onda je slijedio nagli pad. Osjećamo li to prste Twittera? Vjerojatno, jedna korisnica izjavila je da je očekivala da kritičari neće voljeti 'Brunu', no kada je vidjela poruke svojih mladih prijatelja da film 'nije nešto naročito', to ju je odvratilo od posjeta kinu. Mnogi procjenju da Twiiter ima presudan utjecaj na neodlučne gledatelje koji čekaju da čuju ocjene svojih prijatelja, a tek onda biraju što će gledati u kinu. 

Ipak, tvrtka za prodaju ulaznica MovieTickets.com napravila je interno istraživanje i objavila da 88% njihovih ispitanika tvrdi da Twitter nema nikakvog utjecaja na njihove odluke. Predstavnik kompanije zaključio je da Twitter vjerojatno ima veći utjacaj na male, niskobudžetne filmove. U svakom slučaju, svaka reklama je bitna, pa tako i Twitter može pomoći u promociji - zato i Filmski.net ima svoj Twitter account kojeg možete provjeriti na linku ovdje.

Komentari

Nema komentara.