Čudesne priče iz cijelog svijeta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čudesne priče iz cijelog svijeta

Čudesne priče iz cijelog svijeta

Gilliam ima imaginarij s Heathom Ledgerom, a Shyamalan raskošnu trilogiju. Disney ima rusku bajku, a Besson ima francuski 3D fantasy.

s.p. 10.08.2009 0 komentara

Čudesne priče iz cijelog svijeta

Evo i prvog pravog trailera za vjerojatno najčudesniji film sezone - 'The Imaginarium of Doctor Parnassus'. Čudo je i kako je Terry Gilliam uspio oživiti lik kojeg glumi pokojni Heath Ledger tako da je angažirao još par velikih glumaca i sve to začinio raskošnim i maštovitim slikama u svom stilu. Već su stigle prve kritike koje uspoređuju film s Burtonovom 'Alisom' i zaključuju da se oba filma natječu za titulu najslikovitijeg filma godine. Još kada dodamo da Vraga glumi Tom Waits, jasno vam je da je riječ o filmu kojeg se mora pogledati.


'The Imaginarium of Doctor Parnassus', trailer.

Posljednji filmovi mu baš nisu uspjeli, pa se redatelj Shyamalan morao iskupiti studiju Paramount i obvezao se napisati, producirati i režirati jednu komercijalnu trilogiju. 'The Last Airbender' je prvi film iz serijala koji se temelji na animiranoj seriji 'Avatar: The Last Airbender', a Avatar je ispao iz naslova da se ne bi brkao s istoimenim Cameronovim filmom. Priča filma temelji se na azijskoj mitologiji, glavni junak je 10-godišnji Aang, nasljednik duge loze Avatara i borac koji koji mora zaustaviti Narod vatre u pokušaju da pokori narode vode, zemlje i zraka.


'The Last Airbender', trailer.

Studio Disney želio bi osvojiti i veliko rusko tržište, pa je uložio pare u mjesnu 'tvornicu snova'. 'Kniga Masterov' temelji se na ruskim narodnim pričama i legendama, a teaser pun čarobnjaka i vještica malo podsjeća na Terryja Gilliama, odnosno na njegovog filmskog junaka - barona Munchausena. Redatelj je Vadim Sokolovski, a u jednoj od glavnih uloga nalazi se i poznati ruski filmaš Nikita Mihalkov.


'Kniga Masterov', trailer.

A imaju i Francuzi bajke za svjetsko gledateljstvo! Veliki Luc Besson piše knjige i snima filmove o dječaku Arthuru, a nakon uspjeha 'Arthura u zemlji Minimoya' snimio je i drugi nastavak. 'Arthur i Maltazardova osveta' je pravi praznični film, a u hrvatskim kinima ga možete očekivati na Staru godinu, 31.12. A da magija bude još veća - dolazi nam u 3D verziji!


'Arthur i Maltazardova osveta', trailer.

Komentari

Nema komentara.