Svježi Hollywood: Stare guze u novim stolicama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svježi Hollywood: Stare guze u novim stolicama

Svježi Hollywood: Stare guze u novim stolicama

Terry Gilliam se sprda s 'Omen' franšizom, Ridley Scott filmuje obitelj Gucci, Conan se opet mača laća, a Rudger Hauer debitira u ulozi redatelja.

p.h. 27.06.2006 0 komentara

Svježi Hollywood: Stare guze u novim stolicama

Nakon debakla 'Braće Grimm' i dosta loših komentara za 'Tideland', Terry Gilliam radi na sljedećem velikom projektu - 'Good Omens'. Scenarij se bazira na romanu Terrya Pratchetta i Neila Gaimana, britanskih fantasy pisaca, čiji puni naslov glasi 'Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch'.

Komična priča koja je oborila Gilliama s nogu parodira film 'The Omen' Richarda Donnera iz 1976. i ostale uratke na temu pretskazanja, a bavi se pojavom bebe Antikrista, navjestitelja Apokalipse i silaskom demona Crowleya i anđela Aziraphala na zemlju. Gilliam se u najavnom intervjuu požalio kako više ne ide u kino jer su mu filmovi postali dosadni, ne iznenađuju ga i ne pogađaju kao nekad. Inače, nakon što je odgledao 'Tideland', Gilliamov dugogodišnji prijatelj i suradnik Michael Palin nije cijeli dan pričao s njim, a nakon toga ga je nazvao i rekao da mu je film očajan, saznajemo s Dark Horizonsa.

I dok vrag u kinima nosi Pradu, Ridley Scott u narednoj sezoni mogao bi nositi Gucci. Nije stari lisac postao maneken, već se prihvaća režiranja biografije jednog od najfilmičnijih modnih obiteljskih klanova na Zemlji, dinastije Gucci. Iako nositelje slavnog prezimena ljudi znaju uglavnom po modnom imperiju koji je Guccio Gucci osnovao davne 1925. u Firenci, povijest i pozadinska storija nalikuje scenariju za sapunicu najgore vrste. Friškija povijest bilježi dva takva događaja: Paolo Gucci, koji je vodio kuću osamdesetih, umalo je poslao vlastitog oca u zatvor, a ubojstvo Maurizia Guccija je 1995. naručila njegova žena, Patrizia. Paramount Pictures je pisanje scenarija prepustio Andrei Berloff ('World Trade Center'), a Scott će konačno da ili ne izreći tek kad vidi scenarij.

Rudger Hauer je nakon četiri desetljeća provedenih isklučivo ispred kamera odlučio promijeniti poziciju. Primio se režiranja filma 'Changing Fortunes', biografije nizozemskog bankara Wallya van Halla, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata spasio živote 80 000 obitelji, a nacistima je otkucan pred sam svršetak rata. Wally je bio odgovoran za najveću bankarsku prevaru u europskoj povijesti ukravši gotovo 600 mil. $ kako bi spasio što više ljudi. Ostatak filmske ekipe je zasad - nepoznat.

Zahvaljujući marljivom reciklažnom pogonu Warner Brothersa, mač Conana Barbarina mogao bi opet zabljesnuti na filmskom platnu. O uskrsnuću lika kojeg je proslavio nauljeni torzo aktualnog guvernera Kalifornije razmišljala su ne tako davno braća Wachowski. Nakon njih, spominjan je Robert Rodriguez, ali on je odustao zbog 'Sin Citya', a sad je 'Conan paket' dospio u ruke Boaza Yakina ('Remember The Titans') koji je navodno veliki fan tog barbarskog lika i planira ga prikazati u sasvim novom svjetlu, bližem literarnom junaku Roberta E. Howarda (čitaj: očistiti od utjecaja Arniea).

Komentari

Nema komentara.