Snađi se, druže - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Snađi se, druže

Snađi se, druže

Kad se filmske zvijezde na snimanju razbole, umru ili napuste set, pravi filmaši ne prekidaju snimanje. Show must go on!

s.p. 28.07.2009 0 komentara

Snađi se, druže

Što da napravi redatelj kada ga glumac iznevjeri, a već je na pola snimanja? To se zapitao Walter Hill kada se glumac Thomas Waites posvađao s njim, pa napustio snimanje kultnih 'Ratnika podzemlja'. Rješenje je bilo jednostavno: Hill je 'ubio' njegov lik, bacivši ga pod jureći vlak, a sve to je odglumio jedan kaskader s perikom.


Kako se bolesni Harrison Ford najbolje bori...

Tako je Harrison Ford pokupio neku infekciju za vrijeme snimanja 'Otimača izgubljenog kovčega', pa nije mogao snimiti napornu akcijsku scenu. Stoga se sam Ford dosjetio da skrati borbu s negativcem tako da ga jednostavno - upuca! Kasnije je ta scena postala jedna od najefektnijih i najduhovitijih u tom filmu.

Bryce Dallas Howard je nakon rađanja svoje bebe zadržala 'trudničku debljinu' i tijekom snimanja filma 'Terminator: Spasenje'. Stoga je redatelj smislio da i njezin filmski lik postane - trudnica. A kada je Shia LaBeouf ozlijedio ruku prije snimanja 'Transformera 2', onda je i njegov lik 'zaradio' ozljedu ruke koja je prikazana na filmu.


Isječak iz dokumentarca - kako je Oliver Reed 'uskrsnuo'.

A najgore od svega, i za film i za glumca, je kad kao glavna prepreka pri snimanju iskrsne - smrt! Oliver Reed se držao svoje tradicije i nije napuštao cugu ni za vrijeme snimanja 'Gladijatora', ali njegovo srce to nije moglo vječno trpjeti. Umro je dok još nisu bile snimljene neke važne scene s njim, pa je redatelj Ridley Scott uzeo dio snimljenog materijala, kompjuterski ga obradio i snimio scenu smrti koja nije bila ni predviđena u originalnom scenariju.

Slična stvar dogodila se i s Heathom Ledgerom, koji je trebao glumiti u 'The Imaginarium of Dr. Parnassus', ali se predozirao nesretnim slučajem. Film redatelja Terryja Gilliama bavi se fantastikom i magijom, pa je smišljeno fantastično rješenje. Lik kojeg je nakratko glumio Ledger prema izmijenjenom scenariju stalno mijenja svoj izgled, pa ga u ovom filmu glume i Johnny Depp i Jude Law i Colin Farrell. /naslovna/ A na redateljevu sreću - s njima nije bilo nikakvih problema...

Komentari

Nema komentara.