Samo za znatiželjne! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Samo za znatiželjne!

Samo za znatiželjne!

Klikajte samo vi koji želite saznati koji je novi film Terryja Gilliama, tko će uprizoriti Iana Curtisa u filmu o Joy Divisionu te što to zajedno rade Phoenix& Wahlberg.

filmski.net 09.02.2006 0 komentara

Samo za znatiželjne!

Da se ne pržite na vatrici, krenut ćemo redom…

Terry Gilliam junački diže glavu nakon poraza s 'Braćom Grimm' i najavljuje novi film. 'Anything For Billy' će se oslanjati na istoimeni roman Larryja McMurtya, ko-scenariste već legendarne 'Planine Brokeback', koji priča o o Benu Sippyju, piscu iz Philadelphije, koji u potrazi za avanturom završi na divljem, divljem zapadu pretvorivši se u legendarnog profesionalnog ubojicu. Gilliam se zaista drži junački obzirom da se jedva sjeća kako je to bilo kad mu je dobro bilo. Temperamentno osuđuje producente 'Braće Grimm', braću Weinstein, kao velike krivce za nedovoljan uspjeh filma jer mu nisu dali dovoljno marketinškog vjetra u leđa, dapače niti mjesec dana prije kino premijere nisu pokrenuli nikakvu promotivnu kampanju.

Situacija s 'Tidelandom' upravo je paradoksalna jer sudeći prema kritičarskoj riječi izuzetno zanimljiv i diskutabilan film nošen živom i prepoznatljivom Gilliamovom maštom usprkos dobrim komentarima, nije kliknuo s publikom. Mi Hrvati još ga čekamo u kinima e, ne bi li se sami u sve uvjerili. U međuvremenu se naš dragi i neuspješni redatelj još uvijek trudi pomaknuti s mrtve točke svoj ukleti projekt 'The Man Who Killed Don Quixote' kod kojeg imamo još jednu zanimljivu situaciju – iako nije završen, daleko od toga, uspio je inspirirati uspješan dokumentarac o vlastitom 'making of-u' – 'Lost in La Mancha' redatelja Keitha Fultona i Louisa Pepea.

Sam Riley

Iskoristit ćemo trenutke vaše pažnje i obavijestiti vas o novom zajedničkom filmu  Joaquina Phoenixa, Marka Wahlberga i redatelja Jamesa Graya (radili na 'The Yards', naslovna), 'We Own The Night'. Gray je odgovoran i za scenarij drame koja priča o vrhuncu nemira njujorških policajaca i ruske mafije sredinom 80ih godina, a krajnji cilj bili su predstavnici vlasti i njihove obitelji. Naziv filma referira se na natpise koje su policajci postavljali na njihove kuće. Phoenix i Wahlberg su braća iz policijske obitelji, s tim da je Phoenix crna ovca, menadžer koji radi u mafijaškom noćnom klubu.

Još 2004. najavljena je ekranizacija kratkog života nesretno skončanoga pjevača legendarnog Joy Divisiona - Iana Curtisa. Godinu dana kasnije pronašao se i pogodan redatelj, fotograf i video majstor na stalnoj plaći kod Depeche Modea - Anton Corbijn. Još jednu godinu kasnije odabrao se i glavni glumac, malo poznati Sam Riley koji je tako nazuo cipelice koje su nekoć bile namijenjene Judeu Lawu (brrr…). Družicu njegovu i udovicu Deborah utjeloviti će njemačka glumica, rođena Rumunjka Alexandra Maria Lara s čijim ste se glumačkim bravurama upoznali u prošlogodišnjem njemačkom ultimativnom hitu 'Hitler: Konačni pad' u kojem je glumila Fürerovu tajnicu. Film pod nazivom 'Distance' snima se prema udovičinoj knjizi 'Love Will Tear Us Apart', a producentske prstiće u cijelom projektu ima i veliki obožavatelj - Moby. Razvojnom linijom produkcije za godinu dana možda bi mogli film zaista i pogledati. Sretno im!

Komentari

Nema komentara.