Pancho Villa by Kusturica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pancho Villa by Kusturica

Pancho Villa by Kusturica

Nakon što se proslavio filmovima inspiriranim Romima, Emir Kusturica pokušava podgrijati karijeru biografijama latinoameričkih heroja.

z.m. 24.03.2009 0 komentara

Pancho Villa by Kusturica

Svoj slijedeći film Emir Kusturica snimat će u Meksiku na španjolskom  jeziku – bit će to biografija velikog revolucionara i narodnog heroja Francisca 'Pancho' Ville. Kusta je ovu vijest objavio ovog vikenda na Međunarodnom filmskom festivalu u Guadalajari, gdje je primio nagradu za životno djelo. U govoru zahvale rekao je: 'U ovakvim prilikama tipične su prazne fraze poput – hvala vam puno ili jako sam počašćen – ali ja neću to reći. Umjesto toga reći ću da ću snimiti film u ovoj zemlji, na španjolskom jeziku. To će biti film o jednome od mojih idola, Panchu Villi i njegovim prijateljima.'

Srpski redatelj je u Guadalajari promovirao svoj posljednji film, dokumentarnu biografiju 'Maradona by Kusturica'. U njoj, kako se lako da zaključiti, prati nogometnu legendu Diega Armanda Maradonu, a kritika je film opisala kao subjektivizirani dokumentarac u kojem je očita Kusturičina impresioniranost nogometnim idolom.

Dvostruki dobitnik Zlatne palme ('Otac na službenom putu' i 'Underground') u Guadalajari  je održao i koncert sa svojim bendom No Smoking Orchestra, a nije poznato jesu li i ovoga puta izveli pjesmu u čast Radovanu Karadžiću.

Komentari

Nema komentara.