U veljači 2006. prva klapa novog Kusturičinog filma - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      U veljači 2006. prva klapa novog Kusturičinog filma

U veljači 2006. prva klapa novog Kusturičinog filma

Radni je naslov filma 'Zavet', u centru je radnje dječak koji odlazi u grad prodati kravu, a stari mu se djed brine – hoće li se ikada vratiti.

filmski.net 28.12.2005 0 komentara

U veljači 2006. prva klapa novog Kusturičinog filma

Mada Kusturičinih filmova u hrvatskim kinima nema, postoji dobar dio domaće publike koja na svakojake načine ipak pogleda što je temperamentni redatelj posljednje skuhao. Nakon ne pretjerano amenovanog filma 'Život je čudo', Emir Kusturica najavio je, a beogradski Blitz prenio, da započinje sa snimanjem nove filmske priče pod nazivom 'Zavjet'. Već smo vas o tome i obavijestili, no slijedi i pokoja informacija više.

U produkciji Rasta filma i Fidelite Prods, francuske producentske kuće, nastati će priča koja u svom centru ima petnaestogodišnjeg dječaka kojeg djed šalje u grad ne bi li prodao kravu, te od zarađenog novca sebi pronašao djevojku za ženidbu. Kravu je dečko prodao, te se zaputio pred školu tražit si ženu. Paralelno pratimo i djedovu priču u kojoj se usamljeni starac brine hoće li mu se unuče uopće iz grada vratiti, odnosno, hoće li on to doživjeti.

Scenografija je snježna, snimanje, kako smo već naglasili u naslovu, započinje u veljači negdje u Srbiji, šuška se o Mokroj Gori ili o okolici Beograda. Mada se kao scenarist navodi Kusturica (imdb.com) kolege s Blitza u domaćim kuloarima doznaju da je za razvoj priče ipak zadužen Ranko Božić, koji je s redateljem surađivao i na posljednjem mu filmu, 'Život je čudo'.

U međuvremenu nastaje i dokumentarni film o Maradoni, popularnoj bivšoj nogometnoj zvijezdi, pa pretpostavljamo da Kusturica baš i neće stići zgotoviti film do Cannesa 2006., kako je to prošloga ljeta najavljivano.

Komentari

Nema komentara.