Na Drini Depp i Kusturica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Na Drini Depp i Kusturica

Na Drini Depp i Kusturica

Ambiciozni Kusta snimao bi Deppa i Hayek u Meksiku, palestinsku striptizetu u Njemačkoj pa Andrića u novim selima.

s.p. 04.12.2009 0 komentara

Na Drini Depp i Kusturica

Johnny Depp i Salma Hayek pregovaraju oko nastupa u Kusturičinoj biografiji Pancha Ville. Snimanje filma zanimljivog naslova 'Seven Friends of Pancho Villa and the Woman With Six Fingers' najavljeno je za 2011. jer dotad bi Depp trebao dovršiti svoje projekte, tako da može opet surađivati s Kusturicom za kojeg je 1993. snimio 'Arizona Dream'. Film će se snimati u Meksiku, a zanimljivo je da će glumci u filmu govoriti španjolski, što nije problem Meksikanki Salmi, ali će prisiliti Deppa na jezične vježbe - naravno, ako prihvati ulogu.

Za scenarij filma zaslužni su Emir Kusturica i Gordan Mihić, priča filma temelji se na romanu 'Prijatelji Pancha Ville' Jamesa Carlosa Blakea koji prikazuje burni život tog meksičkog bandita i revolucionara koji je pljačkao bogataše i tako postao nacionalni heroj. Prije snimanja ovog filma Kusturica treba dovršiti snimanje crne komedije 'Cool Water' koja se bavi palestinskom striptizetom koja se iz Njemačke vraća u domovinu da pokopa oca.


'Život je čudo', isječak.

Posljednje vijesti javljaju da Kusturica ima i planove za snimanje u domovini, pa tako kontroverzni redatelj najavljuje da bi 'najkasnije za tri godine' trebalo početi snimanje filma 'Na Drini ćuprija'. Scenarist bi opet bio Gordan Mihić, a kao potencijalni financijeri ove ekranizacije Andrića spominju se 'Ministarstvo kulture Republike Srbije, te Republika Srpska i njen premijer Milorad Dodik'.

Osim što se svađa s Aleksandrom Stankovićem, Kusturica je i u svađi sa stanovnicima srpske Mokre Gore, jer je zemljište na tom području dodjeljeno na upravu Kusturici koji je tamo prilikom snimanja filma 'Život je čudo' izgradio svoje selo Drvengrad. I za potrebe snimanja 'Na Drini ćuprije' najavljuje se gradnja, i to naselja Kamengrad u blizini Višegrada. Kusturica tako opet nastavlja po starom - red zvijezdi i koprodukcija, red povijesti i politike.

Komentari

Nema komentara.