Oscarova bitka za gledatelje - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oscarova bitka za gledatelje

Oscarova bitka za gledatelje

Organizatori pripremaju iznenađenje u ceremoniji da privuku publiku. Red carpet ostaje, a gledatelji se mame filmovima koji NISU nominirani.

s.p. 04.02.2009 0 komentara

Oscarova bitka za gledatelje

Ceremonoija ovogodišnje dodjele Oscara drži se u strogoj tajnosti - to bi trebao biti mamac za televizijsku publiku koje je svake godine sve manje. Gledanost pada jer je nestala neizvjesnost - dobitnici strukovnih nagrada obično odnesu i Oscare. Ove godine je apsolutni favorit 'Slumdog Millionaire', ali čekajte! Ima i akademija još pokojeg asa u rukavu.
 
Predsjednik Akademije Sid Ganis je na tradicionalnom ručku s nominiranima najavio promjene vezane uz samo ceremoniju, kazavši da će ove godine 'malo riskirati', te da će 'kategorije biti predstavljene na posve različit način'. Iako i on pažljivo skriva detalje, procurila je vijest da će nagrade za tehničke i manje popularne kategorije (montaža, zvuk, kratki dokumentarci i sl.) ipak biti dodjeljivane uživo, iako ne zanimaju većinu gledatelja. Spominje se i kako će se glavne nagrade 'grupirati', i to na takav način da se predstavi priča koja će uključivati i prezentere i nomirane.

Producenti Oscara zatražili su od studija i da ih opskrbe s isječcima iz velikih filmova koji će imati premijeru ove godine, čime bi privukli pubilku koja gunđa da su filmovi na Oscarima preartistički. Ovako će morati prosjediti uz dodjelu jer će isječci biti puštani za vrijeme odjavne špice. Lukavo, nema što - osobito ako se sjetimo da su na Super Bowlu bili vrlo gledani traileri najnovijih hitova.

A i Fashion Guru, Modni Mačak i ostali mogu odahnuti - glasine da će iz prijenosa biti izbačen dolazak zvijezdi na red carpet vjerojatno su neistinite. Navodno je gledanost dolazaka na red carpet impresivna, pa će, ako se izostavi, sve fashion victims morati gledati samu dodjelu da vide tko je šta stavio na se. No, nadamo se da s time neće eksperimentirati – ako Oscarima uklone glamourozni crveni tepih, uklonit će i gledatelje.

Komentari

Nema komentara.