Tko ima najviše $$$ - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko ima najviše $$$

Tko ima najviše $$$

Evo odgovora tko je najjači - Batman, Hancock ili Iron Man. Superjunaci se ne tuku šakama, nego novčanicima!

s.p. 29.12.2008 0 komentara

Tko ima najviše $$$

Kako zaraditi stotine milijuna dolara na kino-blagajnama? Formula je već stoput prožvakana - treba snimati nastavke (osobito one koji u naslovu imaju Batmana, Indianu Jonesa, Jamesa Bonda...), adaptacije uspješnih knjiga, mjuzikala, TV serija i obiteljske filmove za sve uzraste.  Super uspješni su i superjunaci, osobito oni iz stripova. Kako se pare lijepe na pare, holivudske produkcije zarađuju najviše, jer su pune filmskih zvijezda i prati ih ogromna reklamna mašinerija. A u ciljnu ravninu s najviše para u vreći stigli su:

1. 'Vitez tame' - 996.8 milijuna dolara
Heath Ledger je umro baš kada je s ovim filmom ulazio u legendu, a Christopher Nolan je definitivno uskrsnuo serijal o Batmanu. Najuspješniji film godine ušao je na na vrhove top lista najboljih filmova svih vremena, a svoju potvrdu očekuje i na nominacijama za Oscara.

2. 'Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje' - 786.6 milijuna dolara
Je li Harrison Ford prestar za ulogu Indiane? Sudeći prema ovim rezultatima, Harrisona treba opet angažirati i ako se nađe u staračkom domu, a za svaki slučaj - tu je i mladi Shia LaBeouf kao eventualna zamjena.

3. 'Kung Fu Panda' - 631.9 milijuna dolara
Akcija i komedija je pobjedonosna kombinacija koja privlači klince na crtiće. A ako je riječ o egzotičnim junacima kojima glasove daju Angelina Jolie i Jack Black, u kina će navratiti i odrasli.


'Hancock', trailer - i pijani superjunak može biti (itekako) uspješan.

4. 'Hancock' - 624.4 milijuna dolara
Priča o neurotičnom i pijanom superjunaku dobila je loše kritike i sve je mirisalo na propast u kinima. Ali, nikada ne treba potcjenjivati moć pravih superzvijezda - popularnih glumaca kao što je Will Smith.

5. 'Iron Man'  - 581.9 milijuna dolara
Velike akcijske filmove obično nosi karizmatični muškarac - a Robert Downey Jr. odlično glumi kompleksnog 'čovjeka od željeza'. Downey je dobar i kao nabrijani znanstvenik i kao junak mučen osjećajem krivnje, a posebice mu dobro stoji uloga - pijanog playboya.

6. 'Mamma Mia!' - 572.1 milijuna dolara
Evo iznenađenja - mjuzikl sa zrelim, da ne kažemo ostarjelim glumcima, koji osvaja pola milijarde dolara. Pouka za producente: u kina ne idu samo klinci, nego i publika srednje dobi. Osobito ako se pušta ABBA - glazba njihove mladosti.


'Zrno utjehe', trailer za neuništivog Bonda.

7. 'Zrno utjehe' - 534.5 milijuna dolara
Rekli su da je nakon kraja Hladnog rata Bond mrtav - a samo je trebao radiklano pomlađivanje. Sada se plavokosi Daniel Craig dokazao kao Bond za 21. stoljeće.

8. 'WALL-E' - 507.3 milijuna dolara
U prvih pola sata ovaj animirani film fascinirao je kritiku i publiku dojmljivim pripovjedanjem - bez dijaloga. Zato je ušao i na top liste najboljih filmova godine i potvrdio visoke Pixarove standarde.

9. 'Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan' - 419.6 milijuna dolara
Nakon 'Prstenova', fantasy je sve popularniji. Umjesto na filmove punih nasilja, roditelji uvijek mogu klince odvesti na ovaj dječji serijal s kršćanskim podtekstom.

10. 'Seks i grad' - 415.1 milijun dolara
Ah, nakon silnih muževnih junaka, evo i priče o ženskom prijateljstvu koja je privukla puno gledateljica - i njihovih prijateljica. Kada se film ide gledati više puta, a ide se u grupama od 4 frendice - uspjeh je zajamčen!

Komentari

Nema komentara.