Heath Ledger nađen mrtav - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Heath Ledger nađen mrtav

Heath Ledger nađen mrtav

Australski Casanova nikad više neće ljubiti. Poput raznih holivudskih legendi, umro je mlad, najvjerojatnije od predoziranja.

s.p. 22.01.2008 5 komentara

Heath Ledger nađen mrtav

Velik šok u svijetu filma - iznenada je umro Heath Ledger. 28-godišnji glumac je u utorak popodne pronađen mrtav u svojem stanu na Manhattanu. Glasnogovornik njujorške policije izjavio je da je glumac imao dogovorenu masažu u svojem domu, a Ledgerovo mrtvo tijelo otkrio je  kućepazitelj koji je došao obavijestiti Ledgera kako je maser stigao. Policija je pokraj kreveta pronašla tablete za spavanje, pa vjeruje da je smrt posljedica predoziranja, a zasad su isključili ubojstvo kao uzrok smrti.

Ledger će ostati upamćen kao perspektivni glumac za kojeg je u svakom slučaju vrijedila fraza da 'njegovo vrijeme tek dolazi'. Jedan od Ledgerovih biografa na Internetu ocijenio je da Ledger 'nikako nije jedan od najboljih australskih glumaca', ali da 'dosadašnja karijera pokazuje da bi bi s pravim izborom uloga to mogao postati'. I u prijašnjoj verziji Ledgerove biografije na Filmskom.netu, spominjali smo da 'nitko ne zna što će Ledgeru donijeti sutrašnjica', jer sve se moglo očekivati, no tako nagla smrt - ne.

Karijeru je počeo igrajući raznolike uloge, probio se do slave ulogama u tinejdžerskoj komediji ('10 stvari koje mrzim na tebi') i holivudskom spektaklu ('Patriot'). Ipak, s vremenom je i u Hollywoodu počeo s ozbiljnim dramskim nastupima, te je 2001. odglumio (samoubilačkog!) zatvorskog čuvara u 'Monster's Ballu'. Zatim je došla riskantna uloga gay kauboja u 'Planini Brokeback', a osim po nominaciji za Oscara, ta uloga ga je definitivno obilježila kao ukletog ljubavnika. Ulogu romantičnog junaka  ponovio je i u zabavnoj varijanti, glumeći Casanovu u istoimenoj zabavnoj romantičnoj komediji. Domaća publika je na zatvaranju posljednjeg ZFF-a imala priliku gledati 'I'm Not There' u kojem je Ledger imao čast i da zajedno s ostalim velikim glumcima interpretira Boba Dylana.


'Planina Brokeback', završna scena s Heathom Ledgerom - zadržite suze!

Ove godine se širom svijeta iščekivala američka i svjetska premijera 'Dark Knighta', posljednjeg filma o Batmanu i zadnjeg Ledgerovog filma uopće. Taj testamentni film dao je Ledgeru priliku da prvi put glumi istinskog negativca (Jokera) i istraži svoju mračnu stranu - tko zna da li je to bila kobna odluka? Ledger je izjavljivao da se teško prilagođavao psihopatskom liku, glumiti Jokera bilo mu 'iscrpljujuće' iskustvo, zbog kojeg 'na kraju dana nije mogao ni hodati ni govoriti'. Zbog fizički zahtjevne uloge spavao je samo dva sata noću, a pitanje je da li je baš tada počelo prekomjerno korištenje tableta za spavanje?

Nakon tog zahtjevnog nastupa u sigurnom hitu Christophera Nolana trebao je još jednom nastupiti u filmu velikog alternativca Terryja Gilliama, i tako potvrditi svoj komercijalni i artistički uspjeh. No, uspjeh u karijeri nije pratio i sretan privatni život - iako je s partnericom Michelle Williams imao naoko sretnu vezu i dvogodišnju kćer Matildu, njihov brak se raspao u rujnu 2007. Da li je Ledgerova iznenadna smrt  samoubojstvo zbog osobnih problema, nesretan slučaj ili je posrijedi nešto treće - znat će se više nakon provedene istrage. 

Hrvatska publika nikad više neće vidjeti Ledgera uživo, ali bi sredinom 2008. trebala vidjeti premijeru 'Dark Knighta', a Zagrepčani će tijekom Tjedna australskog filma u Broadwayu moći vidjeti i njegov nastup u 'Nedu Kellyju'. Dovoljno da se prisjetimo Heatha, a nadamo se da će neka od domaćih televizija prigodno prikazati njegove romantičnije filmove, u gay ili hetero varijanti.

Komentari
A: dena 02.03.2008 Pogledaj profil

riječima je teško opisati koliko me je šokirala smrt ovog mladog a nadave karizmatičnog glumca koji se svojom pojavom i načinom interpretacije svojih filmova podosta izdvajao od većine filmskog svijeta.jako mi je žao zbog tragičnog kraja ali on će kroz svoje filmske komade zauvijek živjet u srcima onih koji su cijenili njega i njegov rad.Počivao u miru.

A: maggie_the cat 28.01.2008 Pogledaj profil

Još jedan mladi glumac u legendu je otišao već pomalo klasičnom smrću. Voljeli ga mi ili ne (ja spadam u ovu prvu skupinu) mora se priznati da je sedma umjetnost izgubila jednu talentiranu zvijezdu koja je još toga imala pokazati i dokazati.
Počivao u miru.

A: kimy 26.01.2008 Pogledaj profil

Baš mi je žao tog
mladog i talentiranog
glumca.....Počivaj u
miru! R.I.P Rest in
peace!

A: DragonRage 23.01.2008 Pogledaj profil

Baš sam se iznenadio sinoć kad sam slušao vijesti...pa čak i šokirao kad sam čuo da je umro!
Sad će se zasigurno pojaviti "urbane legende" kako ga je Jocker otjerao u grob, a istovremeno će to koliko god bilo žalosno filmu donijeti veliki publicitet. Da ne znam bolje rekao bih da se radi o spačku producenata, ali to na žalost nije slučaj...

R.I.P.

A: clarky 23.01.2008 Pogledaj profil

Iznenađen sam što je ovaj mladi glumac pronađen mrtav pod nerazjašnjenim okolnostima, premda mi je oduvijek bio antipatičan i vrlo loš glumac uvijek na zadnjem mjestu, te sam izbjegavao filmove u kojima se On pojavljivao. Mogu reći samo kako mi je bilo strašno čuti i vidjeti vijest preko medija da je pronađen mrtav. Jadno. Nemam više komentara