Kawasaki ima japanskog Garfielda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kawasaki ima japanskog Garfielda

Kawasaki ima japanskog Garfielda

Legenda trash komedija iz Japana pripremio je igranu verziju crtića o mački koja vodi restoran – i sigurno mrzi miševe u kuhinji.

s.p. 05.11.2008 0 komentara

Kawasaki ima japanskog Garfielda

Kralj jeftinih kultnih komedija se vratio! Minoru Kawasaki, kojeg smo nedavno predstavili kao autora 'spektakla' o Godzilli koji napada čelnike G-8, predstavlja već  treći ovogodišnji film. 'Neko Rahmen Taisho' je film temeljen na popularnoj mangi o maloj bijeloj mački koja jedina u Tokiju vodi restoran s tjesteninom. Japanski još ne razumijemo, ali sudeći po traileru i izgledu glavnog junaka, protagonist filma je očito daleki rođak ljubitelja lazanji Garfielda.


'Neko Rahmen Taisho', r: Minoru Kawasaki, trailer

Redatelja Kawasakija nazivaju i 'japanskim Ed Woodom', što znači da snima puno i jeftino, bez puno kerefeka sa specijalnim efektima. Bijelu mačku tako 'glumi' lutka bijele mačke, a ako je nekome ta lutka smiješna - tim bolje, to znači da je film zabavan. Za japansku publiku redatelj je pripremio i par internih fora - njegova lutka-mačka se u filmu mazi sa pravom mačkom, koja inače služi kao kolodvorska maskota.


'Neko Rahmen', 1. epizoda animiranog serijala

Da Kawasaki voli razne životinjske vrste, pokazao je kada je uskrsnuo Godzillu, a jedan od njegovih prethodnih filmova je također imao lutku životinju u glavnoj ulozi. Film se zvao 'Executive Koala' i bio je film noir o koali koja se ne sjeća je li ubila svoju curu ili ne. I Kawasakijev prethodni veliki hit, 'The Calamari Wrestler', bavi se životinjama tj. profesionalnim hrvačem koji se pretvara u - lignju. E, to je redatelj koji voli životinje...


'Executive Koala', r: Minoru Kawasaki, trailer

Komentari

Nema komentara.