Novo iz studija Ghibli - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Novo iz studija Ghibli

Novo iz studija Ghibli

Najpoznatiji japanski animacijski studio ekranizirat će najstariju japansku narodnu priču o ljepotici koja leti na Mjesec!

s.p. 29.09.2009 0 komentara

Novo iz studija Ghibli

Studio Ghibli sprema se ekranizirati jednu od najpopularnijih japanskih priča, i to kao dugometražni SF anime. Redatelj Isao Takahata snimit će 'Taketori Monogatari', tj. 'Priču o drvosječi bambusa'. Najstarija japanska narodna priča ima radnju koja se smatra pretečom SF-a, pa će i Takahata navodno priču osuvremeniti s NLO-ima koji su dosta prikladni za bajku o letu na Mjesec.

Plakat igrane verzije ove priče koja je 1987. igrala u Americi pod naslovom 'Princeza s Mjeseca'.

U ovoj bajci drvosječa i njegova žena pronalaze na stablu bambusa malu djevojčicu koja je došla s Mjeseca i usvajaju je. Curica odrasta i opsjedaju je razni udvarači, pa im ona zadaje razne nemoguće zadatke koje moraju ispuniti ako žele njezinu ruku. Susreće i samog cara kojeg odbija bez testiranja, no on je uporan. Kada djevojku posjete druga bića s Mjeseca i zatraže da se vrati, ona prihvaća ponudu i caru ostavlja eliksir vječnog života. No, on ga odbija popiti jer odlučuje radije umrijeti - nego živjeti bez nje...

Takahata se počeo baviti filmom nakon što ga je nadahnuo crtić snimljen prema bajci Hansa Christiana Andersena, što znači da će se sigurno potruditi oko ove bajke koja je uz to još i domaći klasik. Jedino ne znamo da li će mu na ovom projektu moći pomoći njegov stari suradnik Hayao Miyazaki koji ima puno posla jer je najavio da će raditi na dva dugometražna filma tijekom sljedeće 3 godine, što znači da će uskoro biti još dobrih vijesti o dobrim japanskim crtićima.

Komentari

Nema komentara.