Edit i ja, druga dva - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Edit i ja, druga dva

Edit i ja, druga dva

Prvi srpski dugometražni animirani film svoje je predstavljanje imao na EXIT festivalu, a ovih se dana finalizira za premijeru u studenom.

z.m. 22.08.2008 0 komentara

Edit i ja, druga dva

'Technotise: Edit i ja' dugometražni je animirani film, prvi koji se snima u Srbiji. Prvo – pa muško, reklo bi se kod nas na brdovitom Balkanu. Ovaj film Aleksandra Gajića temelji se na njegovom istoimenom stripu, a njegovo snimanje spremalo se čak osam godina. Na kraju je za realizaciju korištena 2D, 3D i vektorska animacija, a film vizualno jako nalikuje japanskoj animi s realističnim crtežima i statičnim pozadinama naglašene atmosferičnosti.

Radnja ovog neobičnog filma, koji je već zapeo za oko stranim medijima, smještena je u Beograd 2074. godine. Glavni lik je Edit, prosječna studentica psihologije koja bezuspješno pokušava položiti jedan ispit. Nakon šestog pada, odlučuje se za ekstreman potez – ugradit će si čip koji će joj pomoći da prođe ispit. Nakon ugradnje počinju joj se dešavati neobične svari i u njen život ulazi neznanac kojeg se ne može riješiti. Edit je osmišljena kao realističan lik s kojim se gledatelj može lako poistovjetiti, iako događaji koji je okružuju pripadaju znanstvenoj-fantastici.


'Technotise: Edit i ja', trailer

Likovima su glasove posudili poznati glumci - Sanda Knezević, Srđan Todorović, Nebojša Glogovac, Nikola Ðuričko, Marija Karan… Aleksandar Gajić, poznati srpski karikaturist, prije nekoliko godina zainteresirao se za animirane filmove, a ova njegova zanimljiva futuristička priča ima elemente misticizma, akcije i ljubavne priče. Ipak, naglasak je stavljen na kontrast između tehnologije koja neprestano napreduje i ljudske duše koja je nepromjenjiva, a kako će to u konačnici izgledati znat će se nakon premijere u studenom ove godine.

Komentari

Nema komentara.