Tko će kome, nego svoj svome - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko će kome, nego svoj svome

Tko će kome, nego svoj svome

Verbinski voli pirate i kućne ljubimce, Verhoeven opasnu erotiku, Soderbergh gay pijanista, a Arnie (još uvijek) ljubi Terminatora.

s.p. 11.09.2008 0 komentara

Tko će kome, nego svoj svome

Skupila se stara ekipa iz 'Pirata s Kariba' i radi novi hit za djecu i odrasle! Animirani 'Rango' ponovo će ujediniti Johnnya Deppa i redatelja Gorea Verbinskog, a specijalne efekte radit će ista kompanija koja je gradila piratsko brodovlje - Industrial Light and Magic. No ovoga puta iza projekta ne stoji Disney, nego Paramount koji će navodno iskeširati budžet od 150 milijuna dolara. Depp će biti kućni ljubimac koji odlazi u potragu za svojim 'ja', a hoće li se pronaći saznat ćemo tek u ožujku 2011. 

Paul Verhoeven se također vraća na dobro poznati teren - snimat će (još jedan) erotski triler. Još neimenovani film po scenariju Wendy Miller bavio bi se studentskim volonterom koji se spetlja sa šefovom ženom, a onda nastupaju opasni događaji u stilu 'Kobne privlačnosti'. Osim toga, Verhoeven snima 'Azazel' s Millom Jovovich, a navodno bi trebao spremati i nastavak 'Afere Thomasa Crowna'.

Liberace u kadi i u svom kičastom elementu

Steven Soderbergh nastavlja s biografijama - nakon revolucionarnog Chea portretirati će poznatog pijanista Liberacea, kojeg će glumiti Michael Douglas. Liberace /naslovna/ je godinama (vrlo neuspješno) poricao svoju homoseksualnost, sve dok ga Scott Thorson nije tužio i na sudu tvrdio da su bili partneri. Sve je završilo izvansudskom nagodbom uz poveću novčanu kompenzaciju Thorsonu, kojega će tumačiti Matt Damon.

Wes Anderson pak želi nešto novo - traži prijatelja. Radi obradu francuske komedije 'Mon meilleur ami' (Moj najbolji prijatelj), koju je 2006. režirao Patrice Leconte. U njoj glavni junak saznaje da ga nitko od njegovih prijatelja ne voli, a kada se okladi s poslovnim partnerom da će mu pokazati svog pravog prijatelja, shvaća da nema nikoga. Zato unajmljuje taksista da mu glumi dugogodišnjeg frenda. Anderson je zadužen za scenarij, a vjerojatno bi mogao i režirati. Obzirom da uvijek vrti iste glumce, u glavnim ulogama očekujemo ili Billa Murraya ili nekog od braće Wilson. (Na naslovnoj fotografiji s ekipom iz 'Darjeeling d.o.o'.) 


Snimka susreta Arnolda Schwarzeneggera i Christiana Balea

Snimanje filma 'Terminator Salvation' uvelike razbuđuje maštu obožavatelja. Na setu su se susreli Christian Bale i Arnold Schwarzenegger, što je potaklo nagađanja da će se Arnie IPAK! pojaviti u filmu. Fanovi se nadaju barem maloj cameo ulozi ili tek sinkronizaciji. Priča se da bi Arnie mogao posuditi glas Rolandu Kickingeru koji će glumiti mladog Terminatora. Neki odlaze tako daleko da nagađaju kako će Rolandu ekipa iz specijalnih efekata digitalno naljepiti Arniejevo lice. Hoće li Arnie nastupiti i u kojem obliku - otkrit će budućnost koja, kao u filmovima o Terminatoru, još nije određena.

Komentari

Nema komentara.