Tarantino se ulizuje šefu? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Tarantino se ulizuje šefu?

Tarantino se ulizuje šefu?

Osim što mora rješavati tužbu za plagijat, Tarantino bi mogao snimiti dokumentarac o svom dragom šefu - Harveyu Weinsteinu!

s.p. 10.03.2010 0 komentara

Tarantino se ulizuje šefu?

Tarantino nije dobio Oscara, ali on ionako snima za sebe i za publiku pa je opet pun planova za snimanje filmova. No, prvo će se morati pozabaviti pravnim problemima jer je izvjesni Dannez Hunter podnio tužbu protiv njega zbog plagijata. Hunter tvrdi da je 1999. predao Miramaxu nacrt scenarija s likom zvanim Ren, a prema Hunteru Tarantino je to iskoristio za lik O-Ren Ishii u 'Kill Billu', pa je čak kopirao i scenu ubojstava Renine majke. Čini se da gospodin Hunter ima puno zamjerki na Miramax jer se želi i na to da je htio raditi za tu kompaniju, ali tvrdi da su 'tamo zapošljavali samo bijelce i Židove'.

A Tarantino očito nema zamjerki na bivšeg šefa Miramaxa, Harveya Weinsteina, jer navodno sprema dokumentarac o njemu. Film o ovom medijskom tajkunu trebao bi pratiti Weinsteinovu karijeru od razdoblja kada je radio kao koncertni promotor pa do superuspješnih dana u Miramaxu. Za dokumentarac o Weinsteinu zainteresiran je i iskusni dokumentarist Barry Avrich koji je napravio sličan film o holivudskom agentu i moćniku Lewu R. Wassermanu ('The Last Mogul'). Ipak, Weinstein bi radije surađivao s Tarantinom, iako je sve još uvijek na neslužbenim razgovorima. A ako projekt upali, možda Weinstein progura Tarantinu Oscar - i to za najbolji dokumentarac!

Komentari

Nema komentara.