Emmy voli dubokoumne serije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Emmy voli dubokoumne serije

Emmy voli dubokoumne serije

Nominacije za ovogodišnju nagradu Emmy nisu po ukusu publike - najviše šansi imaju one serije s najboljim kritikama, a ne najomiljenije.

s.p. 18.07.2008 0 komentara

Emmy voli dubokoumne serije

Objavljene su nominacije za 60. dodjelu televizijskih nagrada – Emmyja. Velika novost je da u serijskom programu HBO više nije superioran, kao što je to bio u vrijeme 'Sopranosa' i 'Deadwooda'. Iako je mreža s najviše nominacija (85), HBO (prvi put od 1998.!) nije dobio nijednu nominaciju za najbolju dramsku seriju. Uz nama poznate 'Dr. Housea', 'Izgubljene' i 'Bostonsko pravo', nominirane su hvaljena serija o reklamnoj industriji 60-tih godina 'Mad Men' /naslovna/, kriminalističko-sudska drama 'Damages' i 'Dexter' o serijskom ubojici koji kao policajac progoni druge serijske ubojice.

Najviše nominacija, njih 23, ima mini-serija o 2. američkom predsjedniku 'John Adams', među humorističkim serijama '30 Rock' ima rekordnih 17 nominacija, a slijedi ju 'Mad Men' s 16 nominacija. Među humornim serijama '30 Rock' se natječe s američkom verzijom britanskog hita 'U uredu', tu su još i 'Dva i pol muškarca', te konačno dvije serije HBO-a, 'Bez oduševljenja, molim'  ('Curb Your Enthusiasm') i 'Svita' ('Entourage').


Trailer za mini-seriju 'John Adams'

U kategoriji dramskih glumaca sučeljavaju se Gabriel Byrne ('In Treatment'), Hugh Laurie ('Dr. House') i trostruki pobjednik James Spader ('Bostonsko pravo'), a kao komičari natječu se Steve Carell ('The Office'), Alec Baldwin ('30 Rock') i Charlie Sheen ('Two and a Half Men'). I među glumicama imamo žestoku konkurenciju, Glenn Close ('Damages'), Kyra Sedgwick ('The Closer') i Holly Hunter ('Saving Grace') izazivaju pobjednice s prošlih dodjela, Sally Field ('Brothers & Sisters') i Marisku Hargitay iz 'Zakon i red: Odjel za žrtve'.

Kao glumice u komediji nominirane su bivša 'seinfeldovka' Julia Louis-Dreyfus za 'The New Adventures of Old Christine', America Ferrera za 'Ružnu Betty' i Christina Applegate za 'Samantha Who?'. Među sporednim glumicama Chandra Wilson i Sandra Oh nominirane su za uloge u 'Uvodu u anatomiju', iako iz te serije više pažnje zauzima ona koja (na svoj zahtjev!) nije nomirana - Katherine Heigl. Kod crtića nema velikih iznenađenja, nominirani su 'Simpsoni', 'King of the Hill' i 'Spužvabob skockani', te 'Family Guy' i 'South Park'.


Izdvojeni isječci iz '30 Rock'

Prve reakcije iz medija procjenjuju da su ovogodišnji favoriti omiljene serije kritičara ('Mad Men', '30 Rock'), ali ne i publike, pa će TV struka ove godine promovirati kvalitetu, a ne komercijalizam. Istina, značajna kategorija ove godine je i ona za reality show, ali to je TV format koji se ne može izbjeći. Dosta velikih serija je oštećeno zbog velikog štrajka scenarista koji je zaustavio snimanje, pa nema velikih nominacija za 'Kućanice', 'Uvod u antomiju', 'Heroje' ili '24', a serija poput 'Dextera' je baš profitirala iz toga, jer je stekla dodatnu gledanost kada je puštana kao zamjenska serija. Da sve bude još baksuznije za producente, prijeti i mogući štrajk glumaca, što bi moglo ugroziti dodjelu Emmyja.

Među prvim reakcijama nominiranih izdvaja se ona Kevina Spaceya (za glumca u TV filmu ili mini seriji), koji je nazdravio preminulom Sydneyu Pollacku što ga je uključio u nominirani projekt ('Recount'), a glumici Kyri Sedgwick je drago da su sve nominirane u njezinoj kategoriji (najbolje dramske glumice) starije od 30, pa se tako ruši mit da starije glumice u Hollywoodu ne mogu naći posao. 60. dodjela nagrade Emmy održat će se 21. rujna u Los Angelesu, a cjeloviti popis svih nominiranih potražite ovdje.

Komentari

Nema komentara.