Animirani Emmy - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animirani Emmy

Animirani Emmy

Kao i obično, Fox i Cartoon Network podijeli su nominacije u animiranoj konkurenciji 57. Godišnje Nagrade Emmy- zakazane za daleki 19. rujna.

d.g. 17.07.2005 0 komentara

Animirani Emmy

Eto, vratio nam se onaj divni lijeni ljetni period u kojem, osim na nekoliko prigodnih filmskih festivala, nema previše stvari na koje bi se isplatilo trošiti ionako prekuhani mozak. Međutim isti taj dio godine je tradicionalno rezerviran za objavljivanje nominacija za najprestižniju svjetsku televizijsku nagradu Emmy. Iako ovo nije neko mjesto na kojemu bi se mogli prepoznati posebni pomaci u umjetničkom smislu, animacija na televiziji je svejedno jedan od dominantnih elemenata današnje masovno medijske produkcije. Pa krenimo s nominiranima...

U vjerojatno najbitnijoj kategoriji, onoj animiranog programa u trajanju manjem od jednog sata po tko zna koji puta za redom smjestili su se 'The Simpsons', ali za razliku od prošle godine, uz njih Foxove boje brani još i 'The Family Guy', ali ne i 'Futurama'. Najozbiljnija konkurencija im je prošlogodišnji laureat 'Samurai Jack' s Cartoon Networka, a i ostatak ekipe je jednostavno prekopiran, tu su 'South Park' Comedy Centrala i Nickleodeonov 'SpongeBob SquarePants'. Ili je nestalo ideja ili su ovo zaista jedini komercijalni animatori koji išta vrijede danas?!

Niti u kategoriji programa iznad sat vremena nije puno bolja situacija. Tu je opet redoviti gost pobjedničkih podija Genndy Tartakovski sa svojim 'Star Wars Clone Wars Vol. 2' (naslovna), naravno u produkciji Cartoon Networka, ali za utjehu bar se više ne bori sam sa sobom. Konkurencija mu je jedna serija koju smo čak mogli pratiti i na jednoj od naših mnogobrojnih televizija 'Dragons: A Fantasy Made Real', autora Darlowa Smithsona u produkciji Animal Planeta. Kako su zmajevi zaista vrhunski vizualizirani u ovom Planetovom kvazi-dokumentarcu, Genndy ne bi trebao biti presiguran u još jednu pobjedu.

Uz ove, ipak ‘bitnije’ kategorije, animacije se smjestila i u nekim drugima, kao što je program za djecu, specijalni efekti za seriju i slično. Ako ste ipak zaluđeni televizijom, a izgorena leđa ili konstantni pljuskovi vam ne dopuštaju izlazak iz kuće slobodno prosurfajte svom silom nominacija na službenom sajtu. Do svečane ceremonije ipak je ostalo još puuuuno vremena pa se i ne morate baš pretrgnuti ako ne morate. Ako vam pak ova imena ništa ne znače, slobodno uživajte u tradicionalnom ljetnom TV Retrovizoru i obnovite svoje krhko znanje do jeseni.

Komentari

Nema komentara.