U raljama Emmya - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      U raljama Emmya

U raljama Emmya

Dodjela tradicionalnih Emmy nagrada ne donosi neke posebne novosti. Umjesto 'Kućanica', glavni su laureati serije 'Raymond' i 'Lost'. Zijeeev!

m.n. 19.09.2005 0 komentara

U raljama Emmya

57. dodjela Emmy nagrada, koje američka televizija dijeli u bezbroj kategorija na konto najgenijalnije produkcije, protekla je uz nekoliko (očekivanih?) iznenađenja. Zvijezde su (pre)potentno šetale crvenim tepihom i prigodno se smješkale, domaćica Ellen DeGeneres je s magnolijom (jerbo je navedena cvjećka simbol Louisiane i Mississippija) u zapučku odala počast svim žrtvama Katrine, dok je prezenter Jon Stewart odradio komični geg na račun vladinih reakcija na uragan.

Enivej, političko-zvjezdani koktel je za najbolje serije proglasio već nagrađivane: 'Svi vole Raymonda' slavio je u kategoriji komičnog serijala, 'Izgubljeni' u kategoriji drame, a 'South Park' u kategoriji najboljeg animiranog programa. 'Raymond' je tako odmah zaradio titulu najvećeg iznenađenja, budući da su na kladionicama definitivno prednjačile 'Kućanice' koje su na kraju kući odnijele samo nagradu za najbolju glumicu u komičnoj seriji (genijalna Fellicity Huffman).

Najboljim glumcima proglašeni su Geoffrey Rush za ulogu u 'The Life and Death of Peter Sellers' (kategorija miniserije), James Spader za 'Boston Legal' (kategorija drame) te Tony Shalhoub za 'Monk' (kategorija komedije). Kako je lista nagrađenih zaista prevelika, ostatak ćete, prema željama, istražiti sami (klik), dok ćemo mi udariti još koju o tributeima kojih je prštalo na sve strane. Uz sav glam, organizatori su uspjeli reći koju o pokojnom Johnnyu Carsonu, voditelju 'Tonight' showa, nagraditi Hugha Jackmana za glazbene dosege na dodjeli Tonya, a sjetiše se i umirovljenika: Dana Rathera sa CBS-a te Toma Brokawa s NBC-a.

Kada se stvari sumiraju, uvjerljivi je pobjednik HBO s 27 nagrada, dok je drugoplasirani ABC nabrojio njih 16.
Komentari

Nema komentara.