'Pacifik' preplavio Emmy - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Pacifik' preplavio Emmy

'Pacifik' preplavio Emmy

HBO-va ratna serija 'Pacifik' ima najviše nominacija na ovogodišnjim Emmyjima, a u stopu ju slijedi raspjevani 'Glee'.

s.p. 09.07.2010 1 komentara

'Pacifik' preplavio Emmy

HBO opet dominira televizijskom nagradom Emmy - ta TV kuća ima ukupno 101 nominacija, a i njihova serija 'Pacifik' prevladava po broju nominacija. 'Pacifik' ima 24 nominacije, uključujući i onu za najbolju miniseriju, te režiju i scenarij miniserije. Druga po broju nominacija je Foxova glazbena komedija 'Glee' s 19 nominacija, koja se u kategoriji humorističnih serija nadmeće s 'Modern Family', 'Nurse Jackie', 'U uredu', 'Bez oduševljenja, molim', te proslavljenim 'Televizijskim poslima'.

Posljednja sezona kultnih 'Izgubljenih' dobila je nominaciju u kategoriji dramske serije, baš kao i prva sezona serije 'The Good Wife', a tu su i popularni 'Momci s Madisona', 'Okus krvi', 'Dexter' i 'Breaking Bad'. Od dramskih glumaca nominirani su Matthew Fox ('Izgubljeni'), Jon Hamm ('Momci s Madisona') i Hugh Laurie ('Dr. House'), a za titulu najbolje dramske glumice bore se Glenn Close ('Damages'), January Jones ('Momci s Madisona'), Julianna Margulies ('The Good Wife') i Kyra Sedgwick ('The Closer').

Za najbolje glumce u komediji nominirani su Larry David ('Bez oduševljenja, molim'), Tony Shalhoub ('Monk'), Steve Carell ('U uredu') i Alec Baldwin ('Televizijska posla'). I među nominiranim komičarkama uglavnom imamo poznata imena među kojima su proškogodišnja pobjednica Toni Collette ('Tarin svijet') i Tina Fey ('Televizijska posla').

62. dodjela nagrada Emmy održat će se 29. kolovoza u 2.00h, ceremoniju će voditi komičar Jimmy Fallon, a naši pretplatnici moći će je pratiti ekskluzivno na HBO-u. Popis svih nominiranih možete pročitati na linku ovdje.

Komentari
A: Demon 12.07.2010 Pogledaj profil

Pacific je stvarno the best al jbg kad su kodirali HBO pa ga nemogu gledat