Arnie: Dajte im da puše! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Arnie: Dajte im da puše!

Arnie: Dajte im da puše!

Arnold Schwarzenegger iznio je svoj politički stav o stvarima u koje se razumije – snimanju filmova i cigaretama.

s.p. 16.07.2008 1 komentara

Arnie: Dajte im da puše!

Glumac, guverner i gromada Arnold Schwarzenegger našao je novog protivnika. Na njegovoj meti je kampanja protiv pušenja cigareta, cigara i ostalih duhanskih sadržaja u holivudskim fimovima. Kao što smo već javili, cilj kampanje je da se kod dodjele cenzorskih ocjena filmu razmatra da li su u filmu scene pušenja, da li su često prikazane i da li je pušenje prikazano kao nešto pozitivno. Više pušenja = viši rejting i manje (maloljetnih) gledatelja. Onda bi i producenti iz komercijalnih razloga nametnuli autocenzuru filmašima, koji bi iz petnih žila izbjegavali staviti pušenje u svoje filmove.
   
Schwarzenegger bi kao bodybuilder trebao promicati zdrave navike, ali on je i strastveni pušač, pa mu se baš ne sviđa antipušačka histerija. Nakon što  je pušenje protjerano sa svih javnih mjesta, sada bi se praktički trebalo istrijebiti i iz filmova, ali Schwarzi ima drugo rješenje. On bi nastavio upozorenjima odvraćati djecu od pušenja, ali misli da filmašima treba ostaviti umjetničku slobodu, osobito kada se rade povijesni filmovi.

Arnie je izjavio da ne vjeruje da bi trebali brisati scene pušenja u filmovima u filmovima, niti govoriti glumcima da ne puše kada to njihova uloga zahtijeva. Jednostavno smatra da je to 'otišlo previše daleko' i traži malo više tolerancije za pušače - barem na filmu. Tko zna, možada bi bar negativcima mogla ostati sloboda da otpuhuju duhanske dimove. Umjesto da piju mlijeko, pljačkaši bi prije akcije mogli zapaliti pokoju, a i ako Arniejevi likovi mogu ubijati stotine ljudi, valjda mogu i katkad povući koji dim. U suprotnom, ako Arnie ne uspije u ovoj borbi, strah nas je i pomisliti što bi cenzori mogli učiniti s filmom kao što je - 'Kava i cigarete'

Komentari
A: nikola1966 19.07.2008 Pogledaj profil

pa kako ce autenticno snimiti film o keith richardsu???