'Ko to tamo duva? Arnie! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Ko to tamo duva? Arnie!

'Ko to tamo duva? Arnie!

Veliki zagovornik pušenja Schwarzenegger načelno je otvorio vrata legalnom pušenju marihuane u Kaliforniji. A on je republikanac!

s.p. 08.05.2009 0 komentara

'Ko to tamo duva? Arnie!

Arnold Schwarzenegger ima zanimljivu ideju kako oživjeti kalifornijsku ekonomiju - u marihuani je spas! Na izravno pitanje o legalizaciji marihuane, Arnie je malo vrludao te je prvo izjavio da 'nije vrijeme za to', ali je zatim izjavio da je 'vrijeme za debatu o tome' te bi 'valjalo razmotriti sve te ideje' i 'pažljivo prostudirati kakvi su bili rezultati u zemljama koje su legalizirale marihuanu i ostale droge'.

Guverner je to rekao komentirajući anketu po čijim se rezultatima 56% registriranih kalifornijskih birača zalaže za legalizaciju i operezivanje marihuane, dijelom i zato da pomognu posrnuloj ekonomiji te države. Na sjeveru Kalifornije godinama je cvjetao ilegalni uzgoj marihuane, a Kalifornija je i 1. američka savezna država koja je 1996. legalizirala korištenje marihuane za medicinske svrhe. 

Dosad su propadali svi zakonski prijedlozi za legalizaciju te droge, no sada je situacija drugačija. Cijela zemlja je u velikoj ekonomskoj krizi, a predviđanja su da bi se u slučaju legalizacije samo od poreza obrnulo oko milijardu dolara. Schwarzenegger je inače poznat kao vatreni pušač cigareta, a jednom je priznao da je pušio marihuanu i nije se ispričao zbog toga. Očito, mišićavi guverner je prava osoba za borbu protiv kriminalizacije džointa...

Komentari

Nema komentara.