Guverner Arnold is bak - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Guverner Arnold is bak

Guverner Arnold is bak

Prvi put nakon 12 godina demokrati su osvojili većinu u Kongresu, a za veliku pobjedu republikanaca u Kaliforniji zaslužan je Conan Republikanac.

p.h. 08.11.2006 0 komentara

Guverner Arnold is bak

Popularni republikanac Arnold Alois Schwarzenegger (59), koji je u doba najveće naftne krize u SAD-u odjeven u kauboja ponosno jahao svog džipa Hummera (kakav se našao i u garaži Ćesića Rojsa) opet je izabran za guvernera Kalifornije.

Arnieja su Amerikanci u početku teško prihvaćali, unatoč činjenici da je oženjen Mariom Shriver iz loze Kennedyevih, no nakon što je u utorak porazio protukandidata demokrata Phila Angelidesa, 'Conan Republikanac', kako mu je svojedobno tepao G.W Bush, dokazao je da je iznimno popularan.

Nakon što mu je kalifornijski živalj po drugi put zaredom ukazao povjerenje, Schwartz je izjavio kako je osjećao da će pobijediti i kako jedva čeka da po drugi put krene u ostvarivanje kalifornijskog sna.

Schwarzenegger je u zadnjih godinu dana ponešto izmjenio politički kurs, pa se sad vodi kao blagi republikanac, odnosno onaj s demokratskim inklinacijama, a nova kampanja uključuje obnavljanje prometnica, izgradnju škola i stanova, te rješavanje problema zdravstvenog osiguranja za što će Arnie utući 37 mil. $.

Komentari

Nema komentara.