Bogata domaćica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bogata domaćica

Bogata domaćica

Na meniju imamo hrvatsko: filmovi za žene o ženama, filmovi za djecu i filmovi veterana. Ako vam ništa od toga nije po volji - snimite svoj film!

s.p. 30.11.2007 0 komentara

Bogata domaćica

Kino Europa specijalizira se za pretpremijere domaćih projekata, koji odmah nakon projekcije odlaze na program HTV-a. Nakon kino i TV premijere filma (o) 'Žuži', evo (još jedne) velike žene – Marije Jurić Zagorke. Na HTV1 će se prikazati dvije pedesetominutne epizode 'Zagorke', i to u nedjelju, 2. prosinca i u nedjelju, 9. prosinca, s početkom u 21.05 sati. Riječ je o igrano-dokumentarnom filmu Biljane Čakić Veselić, koja je snimila biografski film koji je zanimljiv po temi, ali i po uvjetima nastanka – detalje o filmu i njegovom snimanju možete pročitati ovdje.

Da našem dječjem filmu dobro ide, pokazuje i uspjeh tri crtića iz multimedijskog projekta 'Priče iz davnine' koji će se prikazati na festivalu kratkog filma Magma Short Film Festival u gradu Rotorua na Novom Zelandu. Festival se održava od 28. studenoga do 1. prosinca 2007., a specifičnost festivala je to da se dodjeljuje isključivo nagrada publike. U program su uvršteni crtići 'Regoč' Helene Bulaje, 'Šuma Striborova' škotskog animatora Alistaira Keddiea i 'Kako je Potjeh tražio istinu' Australca Nathana Jureviciusa.

Nakon nedavnih gostovanja u Meksiku, Turskoj i Mađarskoj 'Duh u močvari' obilazi i Grčku. Film je uvršten u program konkurencije na međunarodnom festivalu filmova za djecu i mlade Olympia, koji će održati u gradu Pyrgosu od 1. do 8. prosinca ove godine. A i za ovaj film je najavljena premijera na HTV-u, i to baš na obiteljski blagdan – Božić.


'Duh u močvari', trailer

A nije da najavljujemo samo tuđe projekte o koje možete samo čitati – evo i nečeg u čemu možete i vi sudjelovati! Producentska kuća Deblokada iz Sarajeva priprema novi igrani film Jasmile Žbanić 'Na putu' i zato objavljuje audiciju za izbor glumaca u dobi od 20-40 godina. Audicija se organizira 13. i 14. prosinca u Zagrebu, a prijave se primaju do 5. prosinca. Zainteresirani svoje prijave (CV, slike i po mogućnosti show-reel) mogu poslati na e-mail adrese: deblokada@gmail.com , info@deblokada.ba, ili poštom na adresu: 'Deblokada', Kranjčevićeva 43, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Svoj natječaj ima i ZagrebDox, sprema se četvrto izdanje tog dokumentarnog festivala koji se održava od 25.02. do 02.03.2008. Uskoro se bliži deadline (01.12.2007.!) za prijavu dokumentarnih filmova i pozivaju se svi autori koji žele sudjelovati da se hitno jave – informacije i prijave možete naći na sajtu Zagrebdoxa ovdje.

A u sklopu Tabor Invazije u Kino klubu Split, u ponedjeljak, 3. prosinca organiziraju se projekcije pod zajedničkim nazivom 'Stvarno(st) ženska'. Program je posvećen umjetničkom stvaralaštvu žena, te su u gotovo svim filmovima redateljice najčešće i scenaristice, montažerke i producentice. Među prikazanim filmovima bit će '483 km' Joanne Kaczmarek, 'Phantom Canyon' Stacey Steers, te 'Botteoubateau' Marine Rosset.

Nakon Londona i New Yorka, hrvatski film predstavlja se i u austrijskoj metropoli. Centar za nove inicijative iz Zagreba i drugu godinu zaredom predstavlja program recentne domaću produkciju pod nazivom Hrvatskih filmski dani u Beču. Od 1. do 3. prosinca 2007. predstavit  će se noviji radovi naših uglednih redatelja (Ognjena Sviličića, Dejana Šorka, Branka Schmidta, Ivana Faktora, Gorana Trbuljaka, Zdravka Mustaća, Dane Budisavljević), ukupno 6 igranih i 8 kratkometražnih, animiranih i dokumentarnih filmova. I ovaj program će unutar sljedećih nekoliko mjeseci biti repriziran u Zagrebu, u prostorijama MM Centra SC-a, pa pažljivo pratite vijesti u našoj rubrici Besplatni Zagreb...

Komentari

Nema komentara.