Umro Božidar Orešković - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Umro Božidar Orešković

Umro Božidar Orešković

Poznati hrvatski glumac preminuo je tijekom vikenda u šumi pokraj Velike Gorice. Najvjerojatnije se radi o samoubojstvu vješanjem.  

s.p. 12.07.2010 0 komentara

Umro Božidar Orešković

Hrvatski mediji objavili su da je Gorska služba spašavanja u subotu pronašla glumca Božidara Oreškovića obješenog u šumi. Orešković je rođen 21. kolovoza 1942. u Zagrebu, kao akademski glumac radio je u kazalištu, na filmu i televiziji. Nakon četiri desetljeća rada u zagrebačkom HNK, 2007. je otišao u mirovinu.

U zadnje vrijeme je bio poznat po radu u sapunicama, glumio je u 'Ponosu Ratkajevih', 'Dobrim namjerama' i 'Običnim ljudima'. Televizijsku karijeru počeo je 1970-ih u kultnim ratnim serijama 'Kapelski kresovi' i 'Mačak pod šljemom', a nedavno smo ga mogli vidjeti i u 'Nepokorenom gradu'.

Visok, stasit i markantan, obično je glumio šefove i zapovjednike, policajce i ratnike. Na filmu se pamte njegove uloge u 'Noći za slušanje', 'Živima i mrtvima' i 'Kako je počeo rat na mom otoku', a poklopilo se da baš danas na HTV-u prikazuju seriju 'Konjanik' u kojoj je ostvario još jednu dojmljivu ulogu.

foto: www.hnk.hr

Komentari

Nema komentara.