Upucaj ga sad, upucaj ga sad! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Upucaj ga sad, upucaj ga sad!

Upucaj ga sad, upucaj ga sad!

Koga doji Monica Bellucci, što je zajedničko Cliveu Owenu i Zekoslavu Mrkvi i kako poroditi bebu pištoljem - odgovore daje 'Shoot 'Em Up'. 

z.m. 06.09.2007 0 komentara

Upucaj ga sad, upucaj ga sad!

Pucačina, pucačina i još malo pucačine. Što drugo očekivati od filma koji je naslov dobio po popularnom žanru video igrice u kojoj je cilj nasumičnom pucačinom pobiti što više neprijetelja. Ali 'Shoot 'Em Up' nije obična filmska trikotaža, on je jednostavno stylish. Krenimo od podjele uloga (castinga, jel'te). U glavnoj ulozi namrgođenog nihilista koji se odaziva na 'gospodin Smith' apsolutni macho Clive Owen. On udružuje snage (i pojedine dijelove tijela) sa hot&sexy Monicom Bellucci, a glavnom negativcu lik daje pomalo psihotični Paul Giamatti

Kako je Michael Davis, pisac i redatelj kojemu je najveća refernca u biografiji nagrada publike na Slumdanceu (i to prije 10 godina) uspio u vlastiti film ugurati i Clive Owena i Monicu Bellucci, nikome nije jasno. No, toj kombinaciji još dodajte nevjerojatnu promotivnu mašineriju, pa trailer zabranjen mlađima od 18 i rezultat je – masovna histerija za koju će se ustanoviti je li opravdana kad idućeg tjedna preživi prvi vikend u američkim kinima. Film o kojem posljednjih dana svi pričaju još nije ni došao u kina, a već mu se kuha i - nastavak. Je li to Clive umjesto Bonda dobio vlastitu franšizu?

Inspiraciju za priču redatelj i scenarist Michael Davis pronašao je u sceni iz honkongške akcije 'Lat sau san taam' ('Hard Boiled') u kojoj Chow Yun-Fat spašava novorođenče, a scenarij se (kaže službena verzija) na prvu loptu svidio Owenu koji s bebama već ima iskustva iz 'Djece čovječanstva'.

Ah... skoro pa savršena američka obitelj

Radnja, naravno počinje pucačinom – plaćeni ubojica ima na nišanu trudnu ženu kojoj u pomoć priskače ne tako slučajni prolaznik, gdin. Smith. Usred vatrenog okršaja Smith porađa ženu, a obzirom da uvjeti ionako nisu baš sterilni, pupčanu vrpcu presijeca metkom. Nesretna žena u međuvremenu pogiba, a Smith koji nevjerojatno preživi ove (i mnoge druge) pucačine ostaje s novorođenčetom. Tu na scenu stupa njegova frendica Donna Quintano (Monica Bellucci), po zanimanju prijateljica noći, koja – eto ti ga, vraže – baš ima mlijeka u cicama. Naravno da se njih dvoje spanđaju, ali vrrrruću scenu sexa prekida nekoliko letećih metaka. Pa koji muškarac ne bi poubijao sve oko sebe da ga netko prekine u hm-hm s Monicom ?! 

Priloženi trailer objasnio vam je valjda i vezu između Clivea i Zekoslava Mrkve, a kako kaže jedan od kričara - Owen će ako ništa drugo ove godine dobiti nagradu za najubojitiju uporabu korjenastog povrća. Ostatak kritike podjeljen je na one koji 'Shoot 'Em Up' prozivaju 'najzabavnijom akcijom nakon Sin Citya' i one koji kažu da je u pitanju 'akcija na steroidima' koja pretjeruje u svemu i dobar ukus rasteže do krajnjih granica, kao i živce koji otupe već nakon sat vremena konstantnog bang-bang-bang-anja.

Tko je u pravu, kako sada stvari stoje, osobno ćete se moći uvjeriti tek iduće godine, kad navodno stiže i u ove krajeve.

Komentari

Nema komentara.