Monica Bellucci i Napoleon - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Monica Bellucci i Napoleon

Monica Bellucci i Napoleon

Da ne bi bili yankee-centrični, donosimo vam potpuno europeiziranu produkciju. U režiji perspektivnog Paola Virzia nastaje još jedan 'Napoleon'.

m.n. 03.08.2005 0 komentara

Monica Bellucci i Napoleon

Evropejci! Gledamo u svoje dvorište! Dok dobar dio Talijana za osvježenjem bježi na domaću nam obalu, Cineeuropa prenosi da jedan od njihovih najtalentiranijih redatelja, Paolo Virzi, krajem kolovoza trči na Elbu gdje će se primiti već mnogo puta prožvakane teme – Napoleona i njegova egzila. Napoleon se, kao što znate, 1814. sklonio upravo na Elbu, a da bi već izlizana tema bila svježija, pogledom iz drugog ugla pobrinuo se književnik Ernesto Ferrero čiji je beletristički predložak 2000. godine dobio najprestižniju talijansku nagradu Strega Award. 

U fokusu priče je Napoleonovih tristotinjak izbjegličkih dana, njegovo razočarenje idealima te tuga zbog gubitka moći i utjecaja koja je ispričana kroz vizuru otočanina kojeg je Bonaparte imenovao svojim knjižničarem.

Da bi cijela priča 'N - Napoleon' bila još zanimljivija, u glavnim su se ulogama našli ponajbolji Europejci – raskošna Monica Belucci te francuski glumac Daniel Auteuil, čovjek koji se još jednom potvrdio glavnom ulogom u hvaljenom Hanekeovom filmu 'Hidden'. Nabrijana ekipa za Toskanu piči 28. kolovoza, a za produkciju će se pobrinuti poznata talijanska produkcijska kuća Cattaleya.

Zanimljivo je da je Virzi nedavno najavio film o imigrantima u SAD-u te je već izabrao lokaciju u New Yorku, da bi poradi bonapartiranja naglo odustao. Inače, riječ je o autoru koji si je svjetsku pažnju priskrbio naslovima poput 'Ovosodo' (specijalna nagrada na Mostri 1997.) te 'Ferie d'agosto' (nagrada David di Donatello, najprestižnija nagrada talijanske kinematografije 1996.).
Komentari

Nema komentara.