Cate Blanchett je ponovo Kraljica Djevica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cate Blanchett je ponovo Kraljica Djevica

Cate Blanchett je ponovo Kraljica Djevica

1998. smo svjedočili ranim Elizabethinim godinama, u nastavku ćemo se baviti otrovnim dvorskim spletkama s malo više seksa no što bi djevici iz naslova priličilo.

filmski.net 24.06.2005 0 komentara

Cate Blanchett je ponovo Kraljica Djevica

Sukladno priči iz podnaslova, nastavak originala od prije sedam godina zvat će se ' Elizabeth: The Golden Age'. Australka, kameleonka, friška dobitnica cijenjene filmske nagrade Oscar, velika Cate Blanchett reprizirati će ulogu Kraljice Djevice, ulogu koja joj je te 1998. trebala donijeti Oscara u kategoriji Najbolje glavne glumice. No, žiri je htio da jedna druga kostimirana plavuša tu večer ponese kipić i ostane upamćena kao najuplakanija dobitnica Oscara u povijesti. Kasnije je vrijeme pokazalo da će dotična gospođa ostati upamćena i kao jedna od onih za koju puk smatra da isto to zlato zaslužila – nije.

Redatelj Shekhar Kapur je dirigent i ovoga dijela filmske priče o engleskoj kraljici, a kao mogući muški element pred kamerama spominje se Englez kojemu definitivno cvatu ruže na poslovnom planu – također friški dobitnik dobitnik Oscara i to za umijeće pokazano u sporednoj ulozi u ne tako velikom filmu Mikea Nicholsa 'Bliski odnosi'. Clive O. bi tako uprizorio Sir Waltera Raleigha s kojim je kraljica imala vrlo buran odnos koji je završio tako da je Elizabetha, obnevidjela od ljubomore, svoga ljubljenoga dala zatvoriti u visoku kulu jer se usudio očijukati s njenim podanicama. 

Već se javilo i časno vijeće povjesničara koje već tradicionalno muku muči s hollywoodskim i inim filmskim iskrivljavanjem povijesti, što naravno, ne ide toliko na račun producenata, redatelja ili scenarista, već na račun lijenih i čitanju i učenju nesklonih gledatelja koji su skloni filmsku priču uzeti zdravo za gotovo.

Ovaj put njihova je bojazan uperena prema uzavreloj ljubavno-seksualnoj energiji koju implicira i cast i priča, a zbilja je ustvari potpuno drugačija – Elizabeth je, kako joj to i sam nadimak kaže, bila izuzetno teška kada bi došlo vrijeme golicanja i seksualnih igrarija, a Sir Raleigh je taj koji je sav vražji i flertu i dvorskim spletkarijama sklon. Mi ne vidimo tu nikakvoga problema s castom, dapače! Cate je hladnoću itekako dobro prikazala u originalu, a Owen svoj šarm u spomenutim 'Bliskim odnosima'.

Internacionalnom će se trojcu Kapur/Blanchett/Owen pridružiti i dragi Jeremy Irons u ulozi zlog  Earla od Leicestera, a mlađahni će mu kolega iz 'Kraljevstva nebeskog', Hugh Dancy, biti protivnik, Earl od Esseza. Da li će se filmu pridružiti i odlične kostimografkinja Alexandra Byrne i make up majstorica Jenny Shircore (radile zajedno i na 'Fantomu iz Opere', potonja dobila Oscara za 'Elizabeth') nije nam poznato, ali bi nam bilo uko ugodno. Snimanje je u tijeku na lokacijama u Litvi, a kraj ove godine spominje se kao rok za završetak filma.

Komentari

Nema komentara.