Burza: Glumci - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Burza: Glumci

Burza: Glumci

Časna Meryl Streep protiv velečasnog Seymoura Hoffmana, Pitt+Clooney nerazdvojni za Coene, Sienna i Keira ratuju, Dunst u Vanity Fairu.

p.h. 24.04.2007 0 komentara

Burza: Glumci

Mjesto radnje je katolička škola u Bronxu. Vrijeme radnje je 1964. Meryl Streep je stroga direktorica škole časna sestra Alojzija. Philip Seymour Hoffman je omiljeni i dobroćudni svećenik kojeg Alojzija optuži da je seksualno zlostavljao jednog učenika.  Optužba eskalira u otvorenu debatu i sukob, no problem je što nema dokaza, postoji tek riječ časne protiv riječi velečasnog. Radi se o Pulitzerom nagrađenom dramskom tekstu 'Doubt' ('Sumnja') Johna Patricka Shanleya koja je nakon uprizorenja na Broadwayu 2005. zaradila Tonya za najbolju dramu, priskrbila nominaciju za najbolju mušku ulogu Brianu F. O'Byrneu, Tonya za najbolju žensku ulogu Cherry Jones/NASLOVNA i Tonya za režiju Dougu Hughesu. Shanley, komu je zadnji redateljski pothvat bio 'Joe Versus the Volcano' iz 1990., potpisuje režiju i scenarij filma, a produkciju potpisuje Scott Rudin i Miramax.

Brad Pitt i George Clooney, osim što su ponajbolji prijatelji, ne mogu jedan bez drugoga ni na platnu. Tek što su završili sa snimanjem Soderberghovih 'Oceanovih 13', navodno zadnje instalacije Oceanove franšize, združuju snage u novom filmu braće Coen'Burn After Reading'. Radi se o filmskoj adaptaciji romana admirala Stansfielda Turnera 'Burn Before Reading': President, CIA Directors and Secret Intelligence'. U romanu agent CIA-e (Clooney) piše knjigu o svom životu i radu u Agenciji, a zatim izgubi disketu na koju je pohranio knjigu. Materijal dospije u ruke većeg broja njuškala koji će znatiželju platiti životom. Pittova uloga još nije poznata, kao ni ona supruge Joela Coena - Frances McDormand koja će se također pojaviti u filmu.

Holivudska IT i ex 'Factroy Girl' Sienna Miller izabrana je da zamijeni netom (navodno zbog problema s ugovorom) izbačenu Lindsay Lohan u filmu 'The Best Times of Our Lives'. Radi se o povijesnoj drami u režiji Johna Mayburya, a priča se bazira na jednoj noći u životu dvadesetostoljetnog velškog pjesnika i pisca Dylana Thomasa čije je ime posudio mlađahni kantautor Robert Zimmerman, kasnije Bob Dylan. Uz Millerovu, u filmu glume Cillian Murphy ('Sunshine') i Keira Knightley, a uloga poete povjerena je relativno nepoznatom Matthewu Rhysu. Scenarij je napisala Sharman Macdonald, mama Keire Knightley, a priča je osovljena oko rivalstva dviju žena u životu Dylana Thomasa, njegove supruge Caitlin (Miller) i njegove prijateljice iz djetinjstva Vere (Knightley). U jednom trenutku, Verin suprug (Murphy) postane toliko ljubomoran da nasrne na pjesnika granatom.

Spidermanova djevojka Kirsten Dunst izgubit će sve prijatelje i alijenirati se. No, premda bi zlobnici mogli pomisliti da je to zbog par nanizanih flopova, uključujući i onog s 'Marijom Antoinettom', Dunstova je zapravo počela pregovore oko novog projekta u filmu britanskog redatelja Robert B. Weidea 'How To Lose Friends And Alienate People'. Scenarij se bazira na memoarima jednog od ex urednika Vanity Faira Tobya Younga kojeg će glumiti sve traženiji otočan Simon Pegg, a zasad je poznato samo da će Drunkst glumiti glamuroznu Youngovu prijateljicu.

HBO Films je ugrabio Kevina Bacona i novopečenog redatelja Rossa Katza za iračku ratnu dramu ‘Taking Chance’. Bacon će glumiti poručnika Michaela Strobla, poručnika koji isporučuje tijelo poginulog vojnika Chancea Phelpsa ožalošćenoj obitejli u Wyoming. Scenarij se bazira na Strohlovoj kratkoj priči, a isti piše scenarij zajedno s Katzom. Snimanje počinje u ljeto, a premijera se očekuje 2008. Film je redateljski debi Rossa Katza (producent gorespomenute 'Marie Antoinette').

Michaelu Douglasu nije dosta mobinga koji je trpio od dijabolične Demi Moore u 'Disclosure' iz 1994., pa će opet u odvjetnike. I to kao glavna zvijezda, financijer i producent sudskog trilera 'Tragic Indifference’. Scenarij se bazira na stvarnom slučaju Ford vs. 2929 Prods., kad je američki odvjetnik tužio automobilskog magnata Forda u ime samohrane majke iz Teksasa koja je ostala paralizirana i gotovo preminula nakon nesreće.  U tom je suđenju na površinu izbilo nemar automobilističkog imperija i ravnodušnost za rješavanjem mana na automobilima.

Komentari

Nema komentara.