Il si pirat il si proklet - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Il si pirat il si proklet

Il si pirat il si proklet

Dok pirati uživaju u samoj esenciji - čistom i nezagađenom filmu, poštenjaci se moraju probijati kroz šumu reklama, upozorenja i mentalnog smeća.

p.h. 04.04.2007 2 komentara

Il si pirat il si proklet

Pored kampanje s psima tragačima, možda druga po besmislenosti je akcija sprečavanja ilegalnog kopiranja filmova popularno nazvana 'Torbica trailer'. Ista se pokazuje prije filma, a kazuje vam sljedeće: 'Ne biste ukrali auto, ne biste ukrali torbicu... Ne biste ukrali film', uz zastrašujuće snimke lopova na djelu. To traje, ne da se premotati, ubrzati hipnozom ili izbjeći, a uglavnom pruža osjećaj trajne iritacije...

Kupci i poštenjaci uglavnom nemaju prigovora na antipiratsku kampanju, već na besmisleni trailer koji traje sto godina, a koji je namijenjen ljudima koji su film platili – posudili ili kupili.

Paradoksalno, baš su piratske kopije one iz kojih je izbrisan taj dio, kao i reklame nadolazećih filmova, pa su oni koji su DVD ukrali pošteđeni prodike. Sretna vijest je da je 'Torbica traileru' i kampanji odzvonilo, a loša vijest je da od svibnja kreće nova kampanja u sklopu koje će prije filma biti prikazivana 2 trailera upozorenja.


Torbica trailer

Filmska industrija je pokušavala nebrojeno puta stati na kraj piratima utjecanjem na svijest potrošača. Kasnih devedesetih na snazi je bila kampanja kojom se piratstvo povezivalo s organiziranim zločinom, nakon nje na snagu je stupio 'torbica trailer' - također bez uspjeha, a sljedeće su na redu video kampanje Industry Trusta koje će se početi pojavljivati na posterima i DVD-ima, prije filmova u svibnju, a koje već sad možete provjeriti ovdje

Promijenjena poruka koja cilja utjecati na svijest o organiziranom zločinu navodno je inteligentnija i slična kampanji za sprečavanje vožnje u pijanom stanju, no i dalje će se pojavljivati prije filma.

Komentari
A: movie_phantom 17.04.2007 Pogledaj profil

uftzuilzhkljggkl