Recite ne piratima, molimo Vas! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Recite ne piratima, molimo Vas!

Recite ne piratima, molimo Vas!

Prije je filmska industrija prijetila onima koji ilegalno nabavljaju filmove, a sada zahvaljuje publici što plaća kino ulaznice!

s.p. 04.04.2009 0 komentara

Recite ne piratima, molimo Vas!

Tip drži zlatni prsten i mahnito mu se obraća: 'Moje najdraže! Moje najdraže!' Ah, već nagađate o čemu je riječ - isječak iz 'Gospodara prstenova'? E, pa nije nego reklama iz najnovije kampanje protiv piratstva! Britanska filmska industrija udružila se sa srodnim korporacijama u kampanju kojoj je cilj upozoriti javnost o važnosti legalnog gledanja filmova i kupnje originalnih DVD-a. Dosadašnje reklame poučavale su gledatelje da je presnimavanje DVD-a isto što i krađa auta i prijetile zatvorom piratima, a novi oglasi apeliraju na solidarnost s domaćom industrijom.


'Gospodari prstenova' - verzija s vjenčanja.

Kreirane su tri reklame, rađene kao parodije na poznate filmove popur 'Gospodara prstenova' i 'Ralja'. Svaka od njih završava porukom koju čita britanski glumac Noel Clarke: 'Vaša kino ulaznica pomaže filmskoj industriji u Velikoj Britaniji. Hvala Vam!'. Organizatori kampanje 'Vi stvarate filmove' ističu da će, ako se ilegalni download filmova nastavi, propasti dosta domaćih kompanija pa se uzdaju u solidarnost publike.

S druge strane, pirati i publika baš i ne mare previše za takve kampanje. Baš je nedavno na Internet procurila snimka radne kopije filma 'X-Men Origins: Wolverine'. Istina, riječ je o nedovršenoj verziji bez specijalnih efekata i glazbe, ali ljudi svejedno žele ekskluzivno pogledati hit mjesec dana prije premijere, bez obzira što je ilegalno i što nanosi štetu. Što ćete, ni reklame nisu svemoćne...

Komentari

Nema komentara.