Obama objavio rat piratima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Obama objavio rat piratima

Obama objavio rat piratima

SAD su krenule u ozbiljnu bitku sa piratima, a s njima će se obračunavati posebni FBI agenti. Kao na filmu!

z.m. 23.06.2010 0 komentara

Obama objavio rat piratima

Obamina administracija objavila je u utorak 22. lipnja, prvi američki strateški plan borbe protiv krađe intelektualnog vlasništva. Time je, zapravo, objavljen rat piratima i svima onima koji nelegalno i besplatno 'skidaju' filmove, glazbu, serije, video igre, kompjuterske programe i sve ostalo što se može pokrasti na Internetu. Ovim anti-piratskim planom biti će obuhvaćene akcije i u SAD-u, ali i u inozemstvu.

'Jednostavno rečeno, piratstvo boli. Ozljeđuje našu ekonomiju, naše zdravlje i našu sigurnost,' rekao je potpredsjednik Joe Biden u priopćenju iz bijele kuće.

Prema istraživanjima, filmsko i video piratstvo oštećuje američku ekonomiju za 20.5 milijardi dolara godišnje, a 5.5 milijardi dolara izgube radnici zaposleni u tim industrijama, zbog čega se izgubi 141,030 poslova. A kao posljednje, ali ne i najmanje važno - država godišnje zbog pirata izgubi 837 milijuna dolara poreza. To je očito dovoljno dobar razloga za objaviti 'rat'.

Za borbu protiv pirata biti će oformljena i posebna jedinica federalne policije, kao i poseban sudski odjel. Oni će zapošljavati 15 državnih odvjetnika i 20 specijalnih agenata FBI-a.

Komentari

Nema komentara.