Labradorima protiv piratskih dvd-ova - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Labradorima protiv piratskih dvd-ova

Labradorima protiv piratskih dvd-ova

Dva vodeća udruženja za zaštitu filmskog copyrighta, MPAA i FACT, objavila novi rat piratima. Specijalnu operaciju vode psi Lucky i Flo...

p.h. 12.05.2006 0 komentara

Labradorima protiv piratskih dvd-ova

Udružene sile američke filmske industrije – Motion Picture Association of America i Federation Against Copyright Theft najavljuju početak nove antipiratske prakse na aerodromima - pse posebno trenirane za njušenje CD-a i DVD-a u torbama i paketima.

Trenutno u svijetu postoje samo dva psa dresirana za njušenje piratskih DVD-a, labradori Lucky i Flo, koji 'rade' na aerodromu Stansted u Velikoj Britaniji. Glasnogovornica MPAA-a Kori Bernards nedavno je za ABC News izjavila: 'To je odlična ideja, tko zna koliko piratskih proizvoda dnevno prođe kroz svjetske aerodrome, a da nitko to ni ne zna'.

Psi su dosad bili dosta uspješni, ali još treba poraditi na njihovom treningu s obzirom da ne mogu prepoznati miris piratskog diska, već laju na bilo koji CD što posebno nervira ljubitelje pornografije koji svoje fetiše nisu imali namjeru staviti na dispoziciju aerodromskom osoblju. Djelatnici britanske carinske službe se nadaju da će u budućnosti pse naučiti reagirati samo na velike količine diskova, pa će vjerojatnost da uhvate baš pirate biti veća.

Zasad Lucky i Flo rade u FedExovom centru za isporuku na Stanstedu i njuše uglavnom pakete, ali još nisu uspjeli nanjušiti niti jedan piratski disk. Filmska industrija se u posljednje vrijeme iz petnih žila trudi izmisliti nove taktike za borbu protiv pirata. Tako su iz MPAA nedavno odlučili krenuti u akciju podučavanja američkih kino djelatnika kako da detektiraju posjetitelje koji bi mogli skrivati camcordere u torbama.

Inicijativa se isplatila jer su u samo u prvom tjednu provođenja akcije u Californiji, Illinoisu, Taipeiu i Taiwanu uhićena četiri pirata koji su pokušavali snimiti 'Nemoguću misiju 3'.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.