Eric Idle vodi Mesiju u kazalište - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Eric Idle vodi Mesiju u kazalište

Eric Idle vodi Mesiju u kazalište

Monty Phytonovska sprdnja 'Life Of Brian' uskoro dobiva kazališnu verziju 'Not the Messiah' (He's a Very Naugty Boy) u režiji Erica Idlea.

p.h. 14.02.2007 0 komentara

Eric Idle vodi Mesiju u kazalište

Slijedeći uspjeh svog zadnjeg kazališnog uprizorenja 'Spamalot', višestruko nagrađivane obrade filma 'Monty Phyton i Sveti Gral', Eric idle je najavio sljedeći projekt na 'daskama'. Radi se o komadu 'Not the Messiah' (He's a Very Naughty Boy), komičnom oratoriju koji će svjetsku premijeru doživjeti u srpnju u Torontu na gradskom festivalu umjetnosti Luminato, javlja Variety. 

Oratorij se bazira na filmu 'Life Of Brian', religioznoj sprdnji o idealističnom mladiću Brianu Cohenu koji se rodio na isti dan i u istoj ulici kao i Isus. Glazbu sklada Idleov kokompozitor sa 'Spamalota' John Du Prez, a skladbe, među kojima je i slavna pjesma žrtava masovnog raspeća ‘Always Look on the Bright Side of Life’ će izvoditi simfonijski orkestar iz Toronta čiji je glazbeni direktor Idleov bratić, Peter Oundjian.

Premda su rođaci, Idle inzistira da to nema nikakve veze sa suradnjom. 'Tko bi želio raditi s rođacima?', našalio se 63-godišnji Phytonovac, 'Oni su obično neugodni, nepošteni i kasne s isplatama. 'Osim toga, Oundjian ima stila, a to je nešto čega u mojoj obitelji baš i nema', dodao je. Idle nije htio otkriti detalje o komadu, no otkrio je da će njegov 'Mesija' biti duhovitiji od Handelovog, premda daleko lošiji.


Spamalot

Idleov i Du Prezov mjuzikl 'Spamalot' u režiji Mikea Nicholsa u sezoni 2004./2005. osvojio je tri Tonya, uključujući i onog za najbolji mjuzikl, a trenutno igra i na londonskom West Endu, te je nominiran za čak 7 britanskih kazališnih nagrada Laurence Olivier.

Multidisciplinarni festival Luminato održava se u Torontu od 01. do 10. srpnja, a sudjelovanja su dosad potvrdili kompozitor Philip Glass, kantautor Leonard Cohen, redatelj Atom Egoyan i glumica Isabel Bayrakdarian. Na festivalu se očekuje oko pola milijuna posjetitelja, a osnovan je u svrhu poboljšanja turističke ponude u Torontu.
Komentari

Nema komentara.