Kompletirali se Pythonovci na Broadwayu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kompletirali se Pythonovci na Broadwayu

Kompletirali se Pythonovci na Broadwayu

David Hyde Pierce, Tim Curry i Hank Azaria glavni su trio broadwayske predstave 'Spamalot' koju adaptiraju Pythonovci prema legendarnom 'Monty Python and the Holy Grail', javlja Reuters.

09.07.2004 0 komentara

Kompletirali se Pythonovci na Broadwayu

Kazališnu verziju jedne od boljih filmskih sprdačina stoljeća koju su Britanci početkom ove godine izabrali za svoj nadraži film, 'Monty Python and the Holy Grail' iz 1975., režirati će Oscarima i Tonyjima nagrađivani Mike Nichols (Diplomac).

U filmu koji priča o kralju Arthuru i vitezovima Okruglog stola te njihovoj potrazi za Svetim gralom, David Hyde Pierce (doktor Niles Crane iz Frasiera) biti će Sir Robin, Tim Curry (The Rocky Horror Picture Show) biti će glavom i bradom sam kralj Arthur, a Hank Azaria (oglašava barmena u Simpsonovima) Sir Lancelot.

Crni jednonogi vitez

U celuloidnoj verziji te su uloge redom odigrali Eric Idle, Graham Chapman i John Cleese, no i ne samo te nego i mnoge druge. Trojac koji je izabran, osim tv i filmskog iskustva, okušao se i na popularno zvanim 'daskama koje život znače' i to od Broadwya preko londonskog West Enda do Los Angelesa.

Eric Idle napisao je prema scenariju iz 1975. knjigu za budući mjuzikl, koristiti će se i tri pjesme iz filma, a na novoj glazbi i tekstovima Idle će surađivati s Johnom Du Prezom koji je do sada radio glazbu za animiranu seriju ' Teenage Mutant Ninja Turtles' i 'Riba zvana Wanda.

Troglavi vitez

Predstava će 21. prosinca ove godine imati svoju predbroadwaysku premijeru u Chicago Shubert Theatreu gdje će igrati do 16. siječnja 2005., a 07. veljače će se premjestiti na Broadway. Karte za pretpremijeru u Chicagu su već na prodaju i ako zadovoljavate sve financijske i fanovske odrednice rezervirajte ih na www.broadwayinchicago.com

Komentari

Nema komentara.