Spamalot rula s 14 Tonyja - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Spamalot rula s 14 Tonyja

Spamalot rula s 14 Tonyja

Tony nominacije, prema očekivanom, predvodi monthypythonovska adaptacija 'Spamalot' s čak 14 titula. Druga je po redu drama 'Doubt'.

m.n. 11.05.2005 0 komentara

Spamalot rula s 14 Tonyja

Nakon cjelogodišnjeg updatea o uspješnom braku filma i kazališta imamo priliku zatvoriti krug. Naime, upravo su jučer objavljene 59. po redu Tony nominacije, tradicionalno najprestižnije kazališne nagrade koja se dodjeljuje na Broadwayu. Moramo priznati da smo ponosni jer smo favorite, čak i na neviđeno, zasigurno mogli odabrati i sami.

Kralj Arthur i vitezovi okruglog stola ponovno su odradili svoje tako da čak 14 nominacija ide na leđa mjuzikla Spamalot, glazbene adaptacije legendarnog 'Monthy Python and Holy Grail', što baš i ne začuđuje s obzirom na genijalne kritike koje je predstava dobila. Od ožujka, kada je bila premijera, svi su termini razgrabljeni, dok se rezervacija karata čeka mjesecima unaprijed. Nominacije za 'Spamalot' idu od one za najbolji mjuzikl, najbolji scenarij, originalni glazbeni broj, najbolju izvedbu glumca (u igri su i Tim Curry i Hank Azaria) i još sto čuda.

U broju nominacija slijedi ga ovogodišnji dobitnik Pulitzerove nagrade za dramu, 'Doubt', autora Johna Patricka Shanleya koji je svojom tematikom vezanom uz seksualno zlostavljanje u crkvi nanizao čak osam titula. Što se ostalih mjuzikala tiče, vrijedno je spomenuti 'Dirty Rotten Scoundrels' koji je također prerada istoimene filmske verzije iz 1988. kao i 'The Light in the Piazza', priču o majci i kćeri u posjetu Italiji.

Svečanu će ceremoniju dodjele nagrada predvoditi prekaljeni kazalištarac Hugh Jackman, a iste će se dodijeliti 5. lipnja. I dok smo vam bacili koske, a vama je do mjuzikla i plesa, savjetujemo vam nadolazeći Tjedan suvremenog plesa.

tonyawards
Komentari

Nema komentara.