Novi planovi Nemanje Kusturice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi planovi Nemanje Kusturice

Novi planovi Nemanje Kusturice

Redatelj kojeg Reuters naziva bosanskim, Emir Kusturica, najavio je snimanje novog filma. 'Obećaj mi ovo' će se snimati u Beogradu rano slijedeće godine.

m.n. 14.09.2005 0 komentara

Novi planovi Nemanje Kusturice

Vjesticu ćemo započeti hecom. Ako niste znali, navjeke slavljen i hvaljen Emir Kusturica pred nekoliko je mjeseci promijenio ime. Sada se zove Nemanja. Kako nas ne biste optužili za nepravedne insinuacije, prenosimo prpošne riječi nekog forumaša (klik na link): 'Ostati će upamćeno da je Kusturica svoje aristokratsko arapsko ime (vladar, raskošni, veličanstveni) dragovoljno trampio za slavenskosrpsko ime Nemanja, oznaku za ubožnika, siromaha, čovjeka koji oskudijeva'.

Bez obzira na pravoslavlje ili muslimanstvo, čovjeku je ostalo isto prezime, ali i sve njegovo filmsko znanje, pa tako Kusturica, kako god da se zvao, ima snimiti novi film. Informaciju je u javnost pustio njegov producent Olivier Delbosc iz francuske produkcijske kuće Fidelite Prods., a za sad se zna da je novini ime 'Obećaj mi ovo' te da će se snimati u Beogradu početkom slijedeće godine. U svojem osebujnom stilu i trademarku znanom po letenju, životinjama i vješanju, Kusta će snimiti ljubavnu priču s pravim kusturijanskim (ili nemanjićevskim?) zapletom: zadnja želja staromodnog oca jest da sin ode u grad i iz grada dovede ženu.

Iako svjetski mediji već najavljuju da ovaj naslov ima biti Kusturičin povratak intimnim temama i stilu, nakon prazne i razočaravajuće pompe oko filma 'Život je čudo' mi u obećanja baš i nismo sigurni. Ipak, film bi trebao biti gotov do svibnja 2007. godine, najvjerojatnije za premijeru u Cannesu.

iscrpno kopanje po Kusturičinom podzemlju
Komentari

Nema komentara.