Maratonac Jude Law - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Maratonac Jude Law

Maratonac Jude Law

Da se i u Hollywoodu teško radi dokazuje čak šest realiziranih filmskih uloga Jude Lawa, a gledatelji će moći uživati - već ove godine.

20.09.2004 0 komentara

Maratonac Jude Law

Iako ovaj glumački podvig nije tako težak kako zvuči na prvo čitanje, može se reći da je Jude Law najzaposleniji hollywoodski lik ove sezone, a vjerovatno će biti najviđeniji na naslovnicama magazina jer svih šest filmova izlaze do Božića ove godine. Uz to, njih tri bi mu mogla donijeti oscarovsku nominaciju u kojem slučaju bi bio najveća konkurencija sam sebi.

Radi se o maloj ulozi legendarnog negativca, Errola Flynna, u komediji 'The Aviator', a zatim o romantičnim ulogama u filmovima 'Alfie' i 'Closer' koji govore o modernim ljubavnim vezama i seksualnosti. Ne treba zaboraviti da je 'Alfie' u originalu Michaelu Caineu donio oscarovsku nominaciju, a redatelj 'Closera' Mike Nichols je već desetke glumaca doveo do te prestižne nagrade koja bi ionako bila logični sljedeći korak nakon dosadašnjih uspjeha.

Dvije od šest uloga, već su završene, a to su: Alfie - gad koji razmišlja samo o suknjama i ženama u suknjama te uloga Sky Captaina u filmu 'Sky Captain and the World of Tomorrow'  koji je producirala Judeova producentska kuća. Preostale tri uloge zahtjevaju samo tjedan ili dva teškog hollywoodskog rada, a to je, osim već spomenutih 'Closer' i 'The Aviator', film 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events' u kojem je Jude narator i putnik zaslužan za avanturistički dojam filma. U glavnu ulogu 'preobrazio' se Jim Carrey.

Posljednji uradak koji još nije spomenut je uloga Brada Standa, jednog vrlo manipulativnog tipa, u filmu 'I Heart Huckabees' premijerno je prikazan na ovogodišnjem Toronto film festivalu, a ekipu, osim Judea, čine i legendarni Dustin Hoffman, Lily Tomlin, Isabell Huppert, Mark Wahlberg, Naomi Watts... Pa, baš je fino taj Englez preplivao Atlantik, reklo bi se, i svoju karijeru uspješno nastavio i u Hollywoodu.

Komentari

Nema komentara.