Cannes pun legendi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cannes pun legendi

Cannes pun legendi

Za Zlatnu palmu se natječu novi filmovi Romana Polanskog, Nicholasa W. Refna, braće Coen, Francoisa Ozona i Stevena Soderbergha.

s.p. 19.04.2013 0 komentara

Cannes pun legendi

Objavljen je program 66. Filmskog festivala u Cannesu koji je opet pun najvećih imena. U konkurenciji za Zlatnu palmu nalaze se 'Inside Llewyn Davis' Joela i Ethana Coena, 'Only God Forgives' Nicolasa Windinga Refna, 'Jeune et Jolie' Francoisa Ozona, 'Nebraska' Alexandera Paynea, 'La Grande Belleza' Paola Sorrentina, 'The Immigrant' Jamesa Graya, 'Wara No Tate' Takashija Miikea, 'Le Passe' Asghara Farhadija te TV film Stevena Soderbergha 'Behind the Candleabra'.


'Inside Llewyn Davis', trailer.

Roman Polanski ima čak 2 filma na programu Cannesa, 'Veneru u krznu' koja se nalazi u konkurenciji, te 'Week End of a Champion' koji će biti prikazan na posebnoj projekciji. U konkurenciji se nalazi samo jedan film redateljice, 'Un Chateau en Italie' Valerije Bruni-Tedeschi, no zato će se u sekciji Izvjestan pogled (Un Certain Regard) prikazati nekoliko filmova redateljica, među kojima je i 'The Bling Ring' Sofije Coppole.

Cannes će se održavati od 15. do 26. svibnja, a predsjednik glavnog žirija je Steven Spielberg. Film otvaranja je 'Veliki Gatsby' Baza Luhrmanna, a festival će se zatvoriti uz film 'Zulu' Jeromea Sallea. Više informacija o festivalu potražite na službenim stranicama Cannesa.

Komentari

Nema komentara.