Kechiche osvojio Zlatnu palmu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kechiche osvojio Zlatnu palmu

Kechiche osvojio Zlatnu palmu

Zlatna palma otišla je Kechicheovom filmu o ženskoj ljubavi, a Grand Prix su dobili braća Coen za 'Inside Llewyn Davis'.

s.p. 27.05.2013 3 komentara

Kechiche osvojio Zlatnu palmu

Dodjeljene su nagrade na 66. Filmskom festivalu u Cannesu, a žiri pod vodstvom Stevena Spielberga dodijelio je Zlatnu palmu filmu 'La vie d'Adele - Chapitre 1 & 2', što se može prevesti kao 'Adelein život-poglavlje 1 i 2'. Engleski naslov filma je 'Blue Is the Warmest Color' ('Plavo je najtoplija boja'), što je ujedno naslov stripa Julie Maroh koji je labavi predložak filma.

Ova trosatna drama Abdellatifa Kechichea bavi se erotskim sazrijevanjem Adele (Adele Exarchopoulos) koja se zaljubljuje u drugu ženu, plavokosu Emmu (Lea Seydoux). Žiri je posebno odao počast dvjema glavnim glumicama, a film je dobio i kritičarsku nagradu FIPRESCI-ja.


'La vie d'Adele', trailer.

Grand Prix dodjeljen je filmu 'Inside Llewyn Davis' u kojem su braća Coen oslikali američku folk scenu 1960-ih, a nagrada za najboljeg redatelja otišla je Meksikancu Amatu Escalanteu za 'Heli', dramu o obitelji u svijetu punom nasilja.

Najboljom glumicom proglašena je Berenice Bejo za nastup u drami 'Le Passe' ('Prošlost'), dok je nagradu za najboljeg glumca dobio Bruce Dern za ulogu u crno-bijelom filmu ceste 'Nebraska' kojeg je režirao Alexander Payne. Popis svih nagrada možete potražiti na službenim stranicama Cannesa.

Komentari
Filmski.net 07.06.2013

Potvrđeno je da će u hrvatskim kinima igrati /koristimo engleske naslove/:'Bling Ring','Inside Llewyn Davis','Venus in Fur', 'All is Lost', a jedan naš distributer dobio je prava za prikazivanje nagrađivanih i traženih filmova kao što su: 'Blue Is the Warmest Colour', 'Heli', 'Like Father, Like Son', 'Only God Forgives', 'The Congress', 'The Past', 'The Immigrant', 'Jimmy P', 'Young And Beautiful' i 'Blood Ties'!

FIlmski 27.05.2013

Objavit ćemo kada saznamo, zasad se najavljuje 'The Bling Ring' za 20.06., a u kinima već igra 'Veliki Gatsby'.

Luka 27.05.2013

Znate li možda koji filmovi s Cannesa će igrati u hrvatskim kinima?