Revija pobjednika - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Revija pobjednika

Revija pobjednika

6. Filmomanija nudi pobjednike Cannesa, Venecije i Berlina, a Vukovar Film Festival dovodi novi film Woodyja Allena!

s.p. 18.08.2012 0 komentara

Revija pobjednika

Revija filmova MAXtv Filmomanija 6 održat će se od 20. do 30. rujna 2012., i to ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol! Tijekom revije koja će trajati punih deset dana bit će prikazano više od dvadeset filmova, a prvi put u povijesti revije domaća će publika imati priliku vidjeti sva tri pobjednika najvećih filmskih festivala – Venecije ('Faust' redatelja Aleksandra Sokurova), Berlina ('Cezar mora umrijeti' redatelja Paola i Vittorija Tavianija) i Cannesa ('Ljubav' redatelja Michaela Hanekea)!

6. Vukovar film festival-festival podunavskih zemalja najavio je da će prikazati čak 43 filma na rekordnih 6 lokacija! Članovi žirija ove su godine hrvatski glumac Goran Grgić, slovenski redatelj Jan Cvitkovič te hrvatski filmski kritičar Marko Njegić. Filmski program reprizirat će se u vrijeme festivala u kinu Borovo naselje, a nakon festivala u CineStarima diljem Hrvatske. U popratnom programu Svijet prikazat će se i novi film Woodyja Allena, 'Rimu s ljubavlju' ('To Rome with Love'). Više informacija potražite na www.vukovarfilmfestival.com


'Rimu s ljubavlju', trailer.

Selekcijska komisija u sastavu Simon Bogojević Narath (predsjednik), Maja Flego, Krešimir Mikić, Boris Poljak, Snježana Tribuson i Slaven Zečević donijela je odluku o 96 ponajboljih dječjih filmskih uradaka koji će činiti program ovogodišnje, jubilarne, 50. Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece koja se održava u Zadru od 04. do 07. listopada.

17. Filmska revija mladeži i 5. Four river film festival održat će se od 12. do 15. rujna u Karlovcu, a ovogodišnja, četrnaesta Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, koja se od 19. do 29. kolovoza treći put održava u Čakovcu, okupila je čak 103 polaznika.

Drugi Opuzen Film Festival počinje u ponedjeljak, 20.08. u 20:30 sati s filmom Igora Mirkovića 'Noćni brodovi' koji će se prikazati na glavnom gradskom trgu gdje će redatelj osobno predstaviti film. Na sljedećem linku možete pogledati detaljan program festivala: http://opuzenfilmfestival.com/web/brosura2012.pdf

Komentari

Nema komentara.