Stiže MAXtv Filmomanija 8 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Stiže MAXtv Filmomanija 8

Stiže MAXtv Filmomanija 8

Revija filmova MAXtv Filmomanija 8 održat će se od 18. do 28. rujna, a nudi filmove Godarda, Mikea Leigha i Xaviera Dolana!

s.p. 27.08.2014 0 komentara

Stiže MAXtv Filmomanija 8

U razdoblju od 18. rujna do 28. rujna 2014., ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol održat će se MAXtv Filmomanija 8 – osma po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala! Za razliku od prethodnih, ova je jedinstvena po tome što će se, osim u Zagrebu, revija održati i u Cineplexx kinima u Ljubljani, Beogradu, Podgorici i Skoplju!

Tijekom revije koja će trajati punih deset dana bit će prikazano više od dvadeset filmova koji su svoje premijere imali na filmskim festivalima u Tokiju, New Yorku, Londonu, Sundanceu, Veneciji, Berlinu, Cannesu i mnogim drugima.

Među prvim potvrđenim naslovima koji će se prikazati na osmoj po redu MAXtv Filmomaniji ističu se Zbogom jeziku (Adieu au Langage) jednog od najznačajnijih francuskih redatelja svih vremena Jean-Luca Godarda, dobitnika nagrade žirija na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu; Gospodin Turner (Mr. Turner) uglednog britanskog redatelja Mikea Leigha čiji je glavni glumac Timothy Spall proglašen najboljim na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu; te Tom na farmi (Tom a la Ferme) kanadskog redatelja Xaviera Dolana, dobitnika nagrade FIPRESCI na filmskom festivalu u Veneciji.

Kompletan program će biti objavljen uskoro.

Komentari

Nema komentara.