Filmomanija nudi Ljubav! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmomanija nudi Ljubav!

Filmomanija nudi Ljubav!

Objavljen je kompletan program MAXtv Filmomanije 9 koja nudi nove filmove Michela Gondryja, Kevina Smitha i Yorgosa Lanthimosa, te erotičnu Ljubav Gaspara Noea!

Siniša Paić 18.09.2015 0 komentara

Filmomanija nudi Ljubav!

9. MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma, osim što će biti jedna od najkvalitetnijih po izboru filmova, također će biti i najduža revija ikada održana u kinu Cineplexx Centar Kaptol. Naime, za razliku od dosadašnjih deset dana, ovogodišnja će revija trajati puna dva tjedna, u razdoblju od 1. do 14. listopada, čime će svim filmovima koji će se prikazati na reviji biti omogućen veći broj projekcija. Među najatraktivnijim filmovima koje će gledatelji imati priliku vidjeti svakako su već najavljeni Ljubav 3D (Love 3D), najkontroverzniji film snimljen u ovome stoljeću uglednog argentinskog redatelja Gaspara Noea, premijerno prikazanog na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu gdje je izazvao nezapamćen interes javnosti ponajprije zbog svojih više nego eksplicitnih scena seksa; Jastog (The Lobster) priznatog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio čak tri nagrade; te Gospodin Holmes (Mr. Holmes) britanskog scenarista i redatelja Billa Condona (dobitnika prestižne nagrade Oscar) s Ianom McKellenom u ulozi karijere kao ostarjeli detektiv Sherlock Holmes.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi i najnovije filmove kultnih i priznatih redatelja među kojima se svakako moraju izdvojiti Marielle Heller (Dnevnik jedne tinejdžerice – jedan od najhvaljenijih filmova godine, dobitnik nagrada na filmskim festivalima u Berlinu, Sundanceu, Edinburghu i Palm Springsu), Taika Waititi i Jemaine Clement (Kad padne mrak – dobitnik raznih nagrada na mnogobrojnim filmskim festivalima na kojima se do sada prikazao kao što su Toronto, Varšava, Novi Zeland, Melbourne i drugi), Maya Forbes (Polarna ljubav – prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Sundanceu i Torontu), James Ponsoldt (Posljednji intervju – dobitnik nagrade publike na filmskom festivalu u Sarasoti te prikazan na filmskim festivalima u Sundanceu, Melbourneu, Londonu i Novom Zelandu) te Kevin Smith (Zubati – dobitnik nagrade na filmskom festivalu u Torontu).


'Ljubav', trailer.

Posjetitelji MAXtv Filmomanije 9 prvi će na ovim prostorima imati priliku pogledati najnoviji film Michela Gondryja – Microbe i Gasoil. Radi se o novom filmu scenarista i redatelja koji je 2004. godine osvojio prestižnu nagradu Oscar za remek-djelo Vječni sjaj nepobjedivog uma. Tu su također i filmovi Droga – novi film redatelja Ricka Famuyiwe dobitnika nagrade za montažu na filmskom festivalu u Sundanceu te prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu; Baka – novi film Paula Weitza jedan od kritički najhvaljenijih filmova ove godine; te U potrazi za vatrom – redatelja Joea Swanberga prikazanog u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Sundanceu, Sarasoti i Marylandu.

Filmovi francuske produkcije posebno su zastupljeni na ovogodišnjoj MAXtv Filmomaniji 9. Tako će posjetitelji uz već spomenuti film Ljubav 3D redatelja Gaspara Noea moći pogledati i Cijenu slave redatelja Xaviera Beauvoisa prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji snimljenog prema istinitim događajima o dvojici muškaraca koji su naumili ukrasti leš Charlieja Chaplina i ucijeniti njegovu obitelj; te film Metamorfoze redatelja Christophea Honorea također prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji te nominiranog za nagradu Venice Days o mladoj djevojci Europe koja odlazi na put vlastitog otkrivenja.

Generalni pokrovitelj MAXtv Filmomanije 9 je Hrvatski Telekom, a projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 1. do 14. listopada s početkom u 19:00 i 21:00 sati te vikendom uz projekcije od 17:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica dostupni su na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.Ulaznice se nalaze u pretprodaji na blagajnama kina.


Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 9:
Baka / Grandma – Paul Weitz
Cijena slave / La Rancon de la Glorie – Xavier Beauvois
Dnevnik jedne tinejdžerice / Diary of a Teenage Girl – Marielle Heller
Droga / Dope – Rick Famuyiwa
Gospodin Holmes / Mr. Holmes – Bill Condon
Jastog / The Lobster – Yorgos Lanthimos
Kad padne mrak / What We Do in the Shadows – Taika Waititi i Jemaine Clement
Ljubav 3D / Love 3D – Gaspar Noe
Metamorfoze / Metamorphoses – Christophe Honore
Microbe i Gasoil / Microbe et Gasoil – Michel Gondry
Polarna ljubav / Infinitely Polar Bear – Maya Frobes
Posljednji intervju / The End of the Tour – James Ponsoldt
U potrazi za vatrom / Digging for Fire – Joe Swanberg
Zubati / Tusk – Kevin Smith

Vidimo se na MAXtv Filmomaniji 9 u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

Komentari

Nema komentara.