MAXtv Filmomanija 8 objavila program! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      MAXtv Filmomanija 8 objavila program!

MAXtv Filmomanija 8 objavila program!

Objavljen je cjeloviti program revije dobrog filma na kojoj možete vidjeti radove Godarda, Arija Folmana, Ralpha Fiennesa i Mikea Leigha.

s.p. 11.09.2014 0 komentara

MAXtv Filmomanija 8 objavila program!

Osma po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma ove se godine održava ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol u razdoblju od 18. do 28. rujna. Tijekom punih 11 dana revije bit će prikazano sveukupno devetnaest filmova, a među onim najatraktivnijim koje će gledatelji imati priliku vidjeti svakako su već najavljeni Gospodin Turner (r. Mike Leigh) –dobitnik nagrade za najboljeg glumca na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, Tom na farmi (r. Xavier Dolan) dobitnik nagrade FIPRESCI na filmskom festivalu u Veneciji i Zbogom jeziku (r. Jean-Luc Godard) dobitnik nagrade žirija na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu. 

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi i najnovije filmove kultnih i priznatih redatelja među kojima se svakako moraju izdvojiti Lukas Moodysson (Mi smo najbolje – dobitnik Grand Prix nagrade na filmskom festivalu u Tokiju), Ari Folman (Kongres – dobitnik Europske filmske nagrade s Robin Wright i Harveyjem Keitelom u glavnim ulogama), Ralph Fiennes (Nevidljiva žena – dobitnik nominacija za prestižne filmske nagrade Oscar i BAFTA), Corneliu Porumoboiu (Kad se noć spusti nad Bukureštom – prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u New Yorku, Locarnu i Torontu) i Olivier Assayas (Oblaci nad Sils Marijom – prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu s dobitnicom nagrade Oscar Juliette Binoche i zvijezdom 'Sumrak sage' Kristen Stewart u glavnim ulogama).

Od samih filmova svakako se trebaju istaknuti i Racija 2 – novi film redatelja Garteha Evansa prikazanog na filmskim festivalima u Sundanceu i Karlovim Varima; Grigris – novi film redatelja Mahamata Saleha Harouna prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu; Joe – redatelja Davida Gordona Greena dobitnika dvije nagrade na filmskom festivalu u Veneciji s dobitnikom nagrade Oscar Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi; Macondo – redatelja Sudabeha Mortezaija prikazanog u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu; Redoslijed nestanka – redatelja Hansa Pettera Molanda također prikazanog u konkurenciji filmskog festivala u Berlinu; Mishima: 25. studeni – Dan kad je odlučio o svojoj sudbini – japanskog redatelja Kojia Wakamatsua prikazanog u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu; Kako opljačkati gangstera – redatelja Rowana Athalea prikazanog na filmskim festivalima u Torontu i Londonu.

Kao i na svim dosadašnjim revijama dobrog filma, američka produkcija nikako neće ostati zakinuta. Tako će u sklopu osme MAXtv Filmomanije u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji imati priliku vidjeti nezavisnu „dramediju“ Kosturski blizanci (r. Craig Johnson) dobitnika nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Sundanceu; Pronađena mladost (r. Aaron Katz i Martha Stephens) prikazan na filmskim festivalima u Sundanceu, Locarnu i Los Angelesu; Baš poput žene (r. Rachid Bouchareb) sa Siennom Miller u glavnoj ulozi.

Već tradicionalno projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 18. do 28. rujna s početkom u 16:00, 18:30 i 21:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr, te na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr. Ulaznice se nalaze u pretprodaji na blagajnama kina.

Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 8:
Baš poput žene / Just Like a Woman – Rachid Bouchareb
Gospodin Turner / Mr. Turner – Mike Leigh
Grigris / Grigris – Mahamat-Saleh Haroun
Joe / Joe – David Gordon Green
Kad se noć spusti nad Bukureštom / Când se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism
– Corneliu Porumboiu
Kako opljačkati gangstera / The Rise – Rowan Athale
Kongres / The Congress – Ari Folman
Kosturski blizanci / Skeleton Twins – Craig Johnson
Macondo / Macondo – Sudabeh Mortezai
Mishima: 25. studeni – Dan kad je odlučio o svojoj sudbini / 11·25 jiketsu no hi: Mishima Yukio to wakamono-tachi – Koji Wakamatsu
Mi smo najbolje / Vi är bäst – Lukas Moodysson
Nevidljiva žena / The Invisible Woman – Ralph Fiennes
Oblaci nad Sils Marijom / Clouds of Sils Maria – Olivier Assayas
Pronađena mladost / Land Ho! – Aaron Katz i Martha Stephens
Racija 2 / The Raid 2: Berandal – Gareth Evans
Redoslijed nestanka / In Order of Disappearance – Hans Petter Moland
Srce lava / Leijonasydän – Dome Karukoski
Tom na farmi / Tom a la Ferme – Xavier Dolan
Zbogom jeziku / Adieu au langage – Jean-Luc Godard

Komentari

Nema komentara.