Nekome Goya, nekome Picasso - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nekome Goya, nekome Picasso

Nekome Goya, nekome Picasso

Goye otišle španjolskom trileru, Banderas dobio ulogu Picassa, a Woody Allen još jednu scenarističku nagradu.

Goran Trivić 20.02.2012 0 komentara

Nekome Goya, nekome Picasso

Glavni pobjednik španjolske nacionalne filmske nagrade je film 'No habra paz para los malvados' ('Nema mira za opake') koji je osvojio 6 nagrada Goya. Ovaj triler dobio je nagrade za najbolji film, redatelja i glumca, a priča filma bavi se policijskim inspektorom koji istražuje nestanak jedne žene. Francuski 'Artist' proglašen je najboljim europskim filmom, a jedan od najvećih gubitnika večeri je 'Koža u kojoj živim' koji je imao 16 nominacija, a osvojio je samo 4 nagrade, među kojima je i ona za najbolju glumicu (Elena Anaya).


'No habrá paz para los malvados', trailer.

Iako je bio nominiran za najboljeg glumca, Antonio Banderas nije dobio malu bistu slikara Goye, no zato je objavljeno da je dobio ulogu slikara Picassa. Banderas će glumiti legendarnog slikara u filmu '33 dias' ('33 dana') Carlosa Saure, a naslov filma odnosi se na vrijeme koje je Picasso proveo slikajući svoje slavno remek-djelo 'Guernica'. Film će se baviti i slikarovim odnosom sa slavnom umjetnicom Dorom Maar, a snimat će se sljedećeg ljeta u Guernici i Parizu.


'Ponoć u Parizu', trailer.

Pariz je bio sretan za još jednog umjetnika, Woodyja Allena koji je osvojio petu nagradu Američkog ceha scenarista, i to za najbolji originalni scenarij filma 'Ponoć u Parizu'. Nagrada za najbolji adaptirani scenarij otišla je Alexanderu Payneu, Natu Faxonu i Jimu Rashu koji su roman Kaui Hart Hemmings adaptirali u humornu dramu 'Nasljednici' koju uskoro možete očekivati i u hrvatskim kinima.

Komentari

Nema komentara.