Kritičari vole umjetnika - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kritičari vole umjetnika

Kritičari vole umjetnika

Glavne nagrade po izboru kritičara otišle su 'Artistu' koji je postao najizgledniji kandidat za Oscara.

s.p. 13.01.2012 0 komentara

Kritičari vole umjetnika

Održane su 17. Critics' Choice Awards (Nagrade po izboru kritičara), a glavni pobjednik je opet 'The Artist'. Ovaj nijemi hit osvojio je nagradu za najbolji film i najboljeg redatelja (Michel Hazanavicius), a nagrađen je i za najbolju glazbu i scenografiju.

'Tajni život kućnih pomoćnica' bavi se ženama koje pomažu, te je prikladno da je osvojio 3 'pomoćne' nagrade koje su otišle ženama tj. cijelom ansamblu i glavnoj (Viola Davis) i sporednoj glumici (Octavia Spencer).


'Tajni život kućnih pomoćnica', trailer.

George Clooney je proglašen najboljim glavnim glumcem za nastup u 'Nasljednicima', a najbolji sporedni glumac je Christopher Plummer ('Početnici'). Veliki favoriti kao što su 'Drvo života', 'Hugo' i 'Put rata' osvojili su samo jednu nagradu, baš kao i 'Vožnja', 'Igra pobjednika', 'Ponoć u Parizu' i 'Muškarci koji mrze žene'.

Ove nagrade se inače smatraju jako dobrom prognozom za Oscara jer se dobitnici obično poklapaju. Prošle godine su se u potpunosti poklopili dobitnici glumačkih nagrada, no kritičari su najboljim filmom proglasili 'Društvenu mrežu', a na Oscarima je na kraju trijumfirao 'Kraljev govor'.

Komentari

Nema komentara.