Kino raspored 2011. - dodatak - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Kino raspored 2011. - dodatak

Kino raspored 2011. - dodatak

2011. vas očekuju povijesne priče iz rimskog doba, romantične komedije o vezama mlađih i starijih, atentat na Lincolna te kineska invazija na SAD!

s.p. 16.01.2011 2 komentara

Kino raspored 2011. - dodatak

Najavili smo kino raspored za zimu, proljeće, ljeto i jesen 2011., a sada objavljujemo i popis filmova koji bi se ove godine trebali naći u kinodistribuciji, ali zasad nemaju određen točan datum premijere

'Negdje' ('Somewhere')
Drama Sofije Coppole o holivudskom glumcu koji se muči sa svojom karijerom i preispituje svoj život, a onda ga nenadano posjeti njegova 11-godišnja kćerka. Ima li u njegovom razuzdanom životu mjesta za ozbiljan posao oca?

'Agora'
Povijesni film Alejandra Amenábara smješten u Egipat, u rimsko doba, govori o robu koji se buđenjem kršćanstva nada slobodi i usput se zaljubljuje u svoju  gospodaricu, lijepu filozofkinju i ateisticu Hipatiju (Rachel Weisz).

'Ceremonija' ('Ceremony')
Romantična komedija o mladiću koji se zaljubljuje u stariju ženu (Uma Thurman) pa zato svim silama nastoji spriječiti njezino skorašnje vjenčanje.

'Majka i dijete' ('Mother And Child')
Drama o tri žene: 50-godišnjakinji, njezinoj kćerci koju je dala na posvajanje prije 30 godina, te crnkinji koja i sama želi posvojiti dijete.

'Orao Devete legije' ('The Eagle of the Ninth')
Dva desetljeća nakon neobjašnjivog nestanka Devete legije, mladi centurion Marcus Aquila stiže iz Rima ne bi li objasnio misteriju i povratio dobar glas svog oca, zapovjednika Devete legije. Zajedno sa svojim britanskim robom Escom, Marcus se upućuje preko Hadrijanovog zida u divljinu Kaledonije ne bi li vratio davno izgubljeni amblem - Orla Devete legije.


'Orao Devete legije', trailer.

'Kuća snova' ('Dream House')
Drama Jima Sheridana o obitelji koja se useljava u idilični dom , a onda doznaje za brutalni zločin počinjen nad bivšim stanarima kuće.

'Odjel straha' ('The Ward')
Horor Johna Carpentera o mladoj ženi koja se nalazi u umobolnici gdje je počinje proganjati jedan nemirni duh.

'Crvena zora' ('Red Dawn')
Remake kultnog fima iz 1984., samo što je sada umjesto sovjetske na redu kineska invazija na SAD. Cijela priča vrti se oko sportaša Matta koji kreće spašavati zarobljenog oca i djevojku uz pomoć brata Jeda koji se vraća iz vojske.

'One Day'
Romantična komedija o Emmi (Anne Hathaway) i Dexteru (Jim Sturgess) koji se prvi put sretnu 1988., kada su oboje maturirali, a njihovi se životi nastavljaju ispreplitati narednih dvadeset godina.

'Zečja rupa' ('Rabbit Hole')
Becca i Howie su bračni par čiji se svijet sruši kad im u nesreći pogine sin Danny. Becca, koja se odrekla uspješne karijere postavši domaćicom, pokušava ponovno naći životni smisao. No, uplest će se u vezu sa mladim Jasonom koji je vozio auto koji je usmrtio njezina sina.


'Zečja rupa', trailer.

'Osuda' ('Conviction')
Betty Anne Waters (Hilary Swank) je nezaposlena samohrana majka čijeg brata 1983. osude na doživotnu robiju radi ubojstva i pljačke. Uvjerena u njegovu nevinost, provest će narednih 12 godina na pravnom fakultetu ne bi li postala odvjetnica i oslobodila ga.

'Urotnik' ('The Conspirator')
Sedam muškaraca i jedna žena su uhićeni zbog urote oko ubojstva Abrahama Lincolna. Marry Surratt je optužena jer je vlasnica pansiona gdje su se sastajali ubojice Lincolna, a Frederic Aiken, heroj Američkog građanskog rata i odvjetnik, pristaje ju braniti jer smatra da je nevina i samo štiti svog sina.

'Jane Eyre'
Nakon teškog djetinjstva, Jane Eyre se upućuje u svijet odraslih i zapošljava se kao guvernanta. Njezin je gazda mračni i nepristupačni gospodin Rochester u kojeg se mlada djevojka zaljubljuje. No, on krije mračnu tajnu koja prijeti razoriti sve.

'The Oranges'
Romantična komedija o muškarcu (Hugh Laurie) koji se zaljubi u mnogo mlađu djevojku (Leighton Meester) koja je igrom slučaja dijete njegovog obiteljskog prijatelja.

'The Hungry Rabbit Jumps'
Triler Rogera Donaldsona o mirnom profesoru (Nicolas Cage) koji unajmljuje grupu nasilnika ne bi li se osvetio napadačima na njegovu ženu.

'Početnici' ('Beginners')
Mladom Oliveru (Ewan McGregor) svijet se preokrene kad mu otac (Christopherom Plummer) priopći dvije vijesti: da boluje od neizlječive bolesti i da je homoseksualac koji ima mladog ljubavnika Andyja (Goran Višnjić).

NAPOMENA: Najava filmova u art kinima je u zasebnom tekstu, a raspored filmova koji imaju određen približni datum premijere nalazi se u najavama za zimu, proljeće, ljeto i jesen 2011.

Komentari
A: s.p. 06.03.2011 Pogledaj profil

'Agora' bi trebala igrati u hrvatskim kinima, posljednja vijest je da će premijeru imati u travnju.

A: citadel 02.03.2011 Pogledaj profil

agora je odavno izašla na dvd-u