Clint u videoteci čudesa - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Clint u videoteci čudesa

Clint u videoteci čudesa

Novi film Clinta Eastwooda producirat će – Netflix, najveća svjetska on-line videoteka, u kojoj vam filmove servira - poštar. 

filmski.net 13.02.2007 0 komentara

Clint u videoteci čudesa

U samo mjesec dana u svjetskoj se filmskoj industriji zbilo nekoliko veeeeeelikih pomaka. Prvo je ovogodišnji Sundace ponudio grupi autora (uključujući i redatelje 'Male Miss Amerike') po 20.000 dolara da snime film za – mobitele, onda je MySpace najavio da snima potpuno community upravljani cjelovečernji igrani film, zatim se u video-on demand distribuciju uključio svjetski trgovački div Wal-Mart, a sad nam stiže vijest da se u producentske vode baca najveća videoteka na svijetu – Netflix.

Producirat će novi film Clinta Eastwooda, 'Tony Bennett: The Music Never Ends’, dokumentarac koji bi u kino distribuciju trebao krenuti ovog ljeta. Film se bavi životom i fascinantnom karijerom Tony Bennetta, jedne od najvećih američkih glazbenih zvijezda svih vremena, koji je ove godine u svojoj 81. osvojio čak 3 Grammy nagrade!

"Tony Bennett je dio naše kulture više od 60 godina," izjavio je Netflixov direktor za sadržaj Ted Sarandos. "Nema baš tko puno ljudi na ovoj planeti koji vam iz prve ruke mogu pričati o Duke Ellingtonu, Martinu Lutheru Kingu i Johnu F. Kennedyu."

U prilog tezi idu u brojne Bennettove cameo pojave u brojnim filmovima, u kojima je igrao - sebe, 'The Scout', 'Analyze This', 'Bruce Almighty'.

Eastwood se projektom bavi već godinama - prve materijale počeo je pripremati još za vrijeme rada na u ‘Million Dollar Baby’, a nije posustajao ni tijekom snimnja svoja dva nova filma  'Flags of Our Fathers' i 'Letters From Iwo Jima'.  Uz sve to, Eastwood će biti izvršni producent filma, a režirat će ga Bruce Ricker, glazbeni konzultant na svoj sili holivudskih uspješnica, te redatelj dokumentarca "Clint Eastwood: Out of the Shadows".

Upućeni kažu da će ‘The music never ends’ biti kombinacija Eastwoodovih intervjua s Bennettom, te snimki njegovih koncerata, a šuška se da bi mogli i zajedno zasvirati.


I Wanna Be Around Promo (Bono, Tony Bennett)

Tony Bennett svjetsku je slavu stekao 50-tih i 60-tih, a nakon karijerne i ovisničke krize, spektakularno se vratio na scenu kasnih 80-tih, postavši zvijezda – MTV generacije. Osim po hitovima poput 'Because of You', 'Rags to Riches', 'I Left My Heart in San Francisco', Bennett je poznat i po brojnim glazbenim suradnjama, poput one s Count Basie Orchestra, ali i Bono Voxom i Elvisom Costellom. Bennett je i veliki borac za ljudska prava i filantrop, pa ga često nazivaju i Tony Benefit.

Medijsku pompu koju je najava ove suradnje izazvala, u Netflixu pokušavaju smiriti izjavama kako zasad nemaju planova za druge produkcije.

Za one koji ne znaju, Netflix ne pruža video-on-demand, već svojim korisnicima DVD-ove dostavlja na kućnu adresu bez naplate poštarine i zakasnine. Iz gomile od čak 70.000 naslova registrirani korisnici kreiraju svoju listu želja, a potom im Netflix odabrane filmove u kovertama šalje – poštom. Kad iste pogledaju, korisnici ih samo ubace u priloženu novu kovertu i opet bez dodatnog troška – vrate, što je Netflixu znak da isporuči novu porciju. Filmofili sami odbiru količine i modele po kojima će plaćati filmove, a Netflix ih godišnje isporuči oko 1.4 milijuna i na to potroši oko 300 milijuna dolara poštarine!

Komentari

Nema komentara.