Clint Eastwood upravlja FBI-om - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Clint Eastwood upravlja FBI-om

Clint Eastwood upravlja FBI-om

Po scenariju oskarovca Lancea Blacka, Eastwood će režirati biografiju osnivača i prvog čovjeka savezne policije - J. Edgara Hoovera.

s.p. 11.03.2010 0 komentara

Clint Eastwood upravlja FBI-om

Iako je već zašao u penzionerske godine, Clint Eastwood ne odustaje od režije i sprema novi film. Radi se o biografiji jedne od najkontroverznijih osoba u američkoj povijesti - dugogodišnjeg ravnatelja FBI-a J. Edgar Hoovera. Scenarist je Lance Black koji je dobio Oscara za 'Milk', a priča će se baviti Hooverom od trenutka kada je 1935. utemeljio FBI pa do njegove smrti 1972.

Iako je Hoover bio vrlo uspješan u samopromociji, u četiri desetljeća njegovog mandata došlo je do pravog procvata mafije, a Hoover je zbog svog pristupa tajnim informacijama imao neograničenu moć koju je često zlorabio. Iako se pričalo da je homoseksualac i tranvestit, žestoko je progonio liberale i borce za prava crnaca.

Još se ne zna tko će tumačiti glavnu ulogu, ali zna se da će film producirati Warner Bros. Zanimljivo je da je ta kompanija u prošlosti dosta surađivala s Hooverom. Warner je 1959. angažirao Hoovera kao savjetnika pri snimanju filma 'The FBI Story', a Hoover je pomagao i u izradi serije 'F.B.I.'. S druge strane, i Eastwood ima puno iskustva koje je stekao radeći u filmovima o policajcima - a i njegovi omiljeni likovi su detektivi koji se baš ne pridržavaju zakona!

Komentari

Nema komentara.